colourbox_kontorlandskap

Arbeid pågår - ikke forstyrr!

Det å jobbe hjemmefra noen dager i uken er godt etablert på mange arbeidsplasser. Den største forden er at det er lettere å konsentrere seg viser en ny studie.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Den som jobber hjemme slipper å høre telefoner som kimer i kontorlandskapet. Du har ingen kollegaer som dropper innom for litt snikk-snakk. Dessuten slipper du å delta på møter som bare stjeler dyrebar arbeidstid.

Sosial "overload"

Psykolog Camilla Kylin forsker på lederskap ved Försvarshögskolan i Sverige. Hun sier at arbeidstakere som jobber hjemme opplever det å kunne jobbe uforstyrret som største fordel ved et hjemmekontor.

– Det råder en type sosial ”overload” på mange arbeidsplasser. Det er ikke alltid like lett å sette grenser. De som jobber hjemme opplever at de får en annen struktur på sitt arbeid og det er lettere å konsentrerer seg, sier hun til CS Jobb.

Nye rutiner må innøves

Studien viser at konsentrasjonen ikke kommer automatisk. De fleste trenger en periode der de får trent inn nye arbeidsrutiner og struktur både i forhold til tid og sted. Mange arbeidstakere som jobber hjemme opplever dessuten at hjemmejobbingen ikke har samme legitimitet som det å være inne på kontoret.

Det er viktig å være tydelig i forholdet mellom det å være på kontoret og det å jobbe hjemme. For å unngå irritasjon hos kollegaer kan man blant annet sørge for at kollegaer ikke blir belastet med arbeidsoppgaver som du selv ikke kan utføre hjemmefra.

– Det bruker å fungere godt så lenge man kommuninserer og blir enig med lederen. Det er viktig at forventningene stemmer overens, sier Kylin.

(SC Jobb)

Powered by Labrador CMS