Fazerkantine_hoved

Lavere sykefravær i privat sektor

Sykefraværet blant kantineansatte i det offentlige lå 28,4 prosent høyere enn blant kolleger i privat sektor. Sykefraværet falt i første kvartal. Fraværet ligger betydelig høyere i offentlig enn i privat sektor, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som er uttarbeidet for NHO Service og som offentliggjøres i dag.

Publisert

(Illustrasjonsfoto)

Statistikken er på kvartalsbasis og dekker sykefravær for renhold, sykehjem og hjemmetjenester, samt kantiner.

Sykefraværet innen renhold falt fra 9,8 til 9,6 prosent i privat sektor i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Kommunalt ansatte renholdere hadde et fravær på 10,5 prosent, ned fra 11,5 i første kvartal i fjor. Differansen mellom privat og offentlig er nå 9,3 prosent.Helse

Sykefraværet på sykehjem og hjemmetjenester falt fra 8,3 til 7,9 prosent i det private, og fra 10.3 til 9,7 i kommunene. Sykefraværet er her 23,3 prosent høyere i kommunen enn i tjenester driftet av det private.

Sykefraværet blant kantineansatte i det offentlige lå 28,4 prosent høyere enn blant kolleger i privat sektor. Fraværet var 8,7 i kommunene og 6,8 prosent i det private, viser tallene fra SSB.- Sykefravær er en viktig indikator på arbeidsmiljø, trivsel, ledelse og evnen til å levere kvalitet. Ved å offentliggjøre SSBs tall hvert kvartal vil NHO Service anspore til tiltak som reduserer sykefraværet og skape bedre kvalitet for ansatte og de som mottar tjenester, sier Petter Furulund, adm. dir. i NHO Service.

(NHO)

Powered by Labrador CMS