kiropraktor_colourbox

Hvem tjener på finanskrisa?

Ikke alle yrkesgrupper sliter i nedgangstider, mange bedrifter har god grunn til å se optimistisk på tiden som kommer.

Publisert

Arbeidsledigheten har steget med 46 prosent sammenlignet med januar i fjor. Hele 65 200 var uten jobb ved utgangen av januar i år, og folk strømmer nå til NAV kontorene som aldri før. Det positive her er at mange innen det offentlige holder hjulene igang, og går om mulig ennå bedre i disse tider.

- Det er ikke alt som går utforbakke, sier daglig leder i HR-Norge Even Bolstad til Dagbladet Pluss i dag.

Han påpeker at det disse tider er større etterspørsel etter alle som kan tilføre kunnskap, og alt som kan øke avkastningen på kort sikt. Det er også en høyere etterspørsel etter de mer harde sidene av HR arbeid som arbeidsrett, måling, pensjon og prestasjonsledelse.

Når bedriftene skal spare penger og forbrukerne skrur igjen lommeboken er det disse bransjene som merker økt etterspørsel:

" Psykologhjelp og bedriftsrådgivereInkassobyråer og økonomiske rådgivereKiropraktorer og FysioterapeuterBilligkjeder og konkursbo Bruktbutikker og underholdningsbransjen

Både advokater og psykologer som tidligere ble leid inn for å drive med organisasjonsutvikling brukes i dag til å veilede innen nedbemanning og omstillinger.

I takt med økte inkassokrav blir folk mer stresset og deprimert. De søker hjelp hos spesialister som fysioterapeuter og kiropraktorer. Samtidig blir de mer opptatt av hvor de kan spare noen kroner. Handlemønsteret endrer seg og kjeder som Fretex og Rema 1000 melder om økt omsetning og flere kunder.

Også underholdningsbransjen går bra. Oslo Kino hadde i høst en rekordvekst i antall besøkende.- Mange drømmer seg vekk fra dårlig økonomi på kino, sier assisterende direktør ved Oslo Kino Ivar Halstvedt til Dagbladet Pluss.

Powered by Labrador CMS