Scandic Asker åpning nett

Fem prosent flere nyregistreringer

Første halvår 2010 registrerte Foretaksregisteret 13 715 nye foretak. Dette er drøyt fem prosent flere nyregistreringer enn i samme periode i fjor.

Publisert

Ill.foto: Scandic.

Aksjeselskaper, enkeltpersonforetak og norskregistrerte utenlandske foretak (NUF) ligger på topp blant nyregistreringer. Blant de nye foretakene i år er det flest aksjeselskaper, med 6 928 nyregistrerte. 3 167 enkeltpersonforetak ble registrert. Det kom 2 325 nye norskregistrerte utenlandske foretak (NUF) i første halvår, mens 2 364 ble slettet.

NUF på samme nivå

– I mars 2010 ble det slettet rundt 1 700 NUF uten hovedforetak i Storbritannia. Dette har nok bidratt til at det er registrert 18 prosent flere NUF første halvår 2010 enn i tilsvarende periode i 2009. Mange av de som ble slettet og som fortsatt har virksomhet antar vi registrerte nytt foretak i Storbritannia og nytt NUF i Norge, sier underdirektør Sverre Hovland ved Næringsavdelingens rådgiverstab.

Oslo fortsatt på topp med nyregistreringer

Oslo har flest nyregistrerte, med 2 798 nye foretak, mens Akershus og Hordaland ligger som nummer to og tre.

Flest aksjeselskaper

Ved utgangen av juni var det til sammen registrert 418 206 foretak. Aksjeselskap er fremdeles den vanligste organisasjonsformen, med til sammen 215 894 registrerte.

Elektronisk registrering mer vanlig

Økningen i elektronisk registrering gjennom Altinn.no fortsetter. Ved hjelp av denne tjenesten kan du melde endring og sletting og registrere nye enheter i Enhetsregisteret, Foretaksregisteret, Merverdiavgiftsregisteret og NAV Aa-registeret.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS