Eirik Bache-Wiig i Finn.no

80.000 på utkikk etter ny jobb

Trafikken på FINN.no går ned i ukene før og under fellesferien, men når ferien brått tar slutt øker trafikken igjen. De første dagene denne uken har over 80.000 unike brukere besøkt jobbsidene til FINN.no.

Publisert

Eirik Bache-Wiig, direktør i Finn jobb.

I forrige uke, mens store deler av Norges arbeidsføre befolkning fortsatt var på ferie, var det i snitt 48 800 unike daglige brukere som besøkte jobbsidene til FINN. Bare de første dagene i uke 32 var det over 80 000 unike brukere innom, noe som tilsvarer en 64 prosents økning.

FINN.no opplever den samme trenden etter alle de store feriene. I dagene etter ferien er det gjerne rekordhøye tall og mye trafikk på FINN jobb.

− I ferien møter man venner, kjente og familie, og ofte snakker man om hva man driver med. Dessuten slapper man av og rekker kanskje å reflektere over livet. Når hverdagen igjen nærmer seg ser det ut til at mange bestemmer seg for å se etter nye muligheter, sier Eirik Bache-Wiig, direktør for FINN jobb.

Nesten rekord

På tross av kraftig økning og over 80.000 besøkende på jobbsidene til FINN.no er det ikke rekord. Mandag 2. januar etter jule– og nyttårsferien var det 84.000 besøkende innom jobbsidene, mens rekorden kom etter påskeferien i år da hele 98.000 var innom jobbsidene.

− At den gjeldende rekorden kom etter påskeferien er ikke overraskende. Da var mange studenter på utkikk etter sommerjobb, men omtrent alle disse er luket ut nå som sommeren drar seg mot slutten, og 80.000 besøkende er derfor veldig mye nå etter fellesferien, sier Eirik Bache-Wiig.

Enormt mye legges ut

Akkurat nå er mer enn 13.000 stillinger tilgjengelig på FINN.no. Sjansen er derfor stor for at du finner en relevant stilling innen ditt fagfelt. Bare i dag er det lagt inn nesten 1000 nye stillingsannonser, noe som viser at også bedriftene som søker nye ansatte er i full gang med rekrutteringen.

− Det er ikke bare de som ønsker seg ny jobb som er tilbake fra ferie. Også de som er ansvarlige for å rekruttere i bedriftene er tilbake, og derfor legges det i disse dager ut svært mange stillinger, sier Bache-Wiig.

Powered by Labrador CMS