colourbox_senior_diskriminering

6 av 10 tidligpensjonister fortsetter i jobb

Flere tidligpensjonister enn tidligere har valgt å fortsette i arbeid. Seks av ti av de under 67 år som tok ut alderspensjon i januar, har valgt å kombinere arbeid og pensjon melder NAV.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Drøye 13 600 personer i alderen 62-66 år tok ut alderspensjon fra januar 2011. Ved utgangen av 1. kvartal 2011 var fortsatt nesten seks av ti av disse fortsatt registrert i arbeid i mars, ifølge Arbeidsgiver-/arbeidstakerregisteret.

Til sammenligning var det bare 17 prosent av AFP-mottakerne i privat sektor (også personer i aldersgruppen 62-66 år) som kombinerte pensjon med arbeid ved utgangen av 2010.

Gradert alderspensjon

– Dette viser at muligheten til å kombinere arbeid og pensjon uten at pensjonen reduseres har blitt godt mottatt, sier seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet, Ole Christian Lien.

De som har tatt ut gradert alderspensjon, arbeider i størst grad ved siden av pensjonen. Men også blant de under 67 år som har tatt ut 100 prosent alderspensjon, var det hele 56 prosent som var i arbeid ved utgangen av 1. kvartal.

Kortere periode med overlapping?

– Det er fortsatt kort tid siden pensjonsreformen trådte i kraft, og vi vet ikke hvor lenge de som har tatt ut alderspensjon før 67 år vil komme til å fortsette i arbeid, sier Lien. – Det kan tenkes at en del av praktiske årsaker bare planlegger en kortere periode med overlapping mellom pensjon og arbeid. Det er derfor for tidlig å trekke klare konklusjoner fra disse tallene.

(NAV)

Powered by Labrador CMS