clip_image001.jpg

Siviløkonomer dropper lønn i krisetider

Landets siviløkonomer sier fra seg lønn og fleksibilitet i økonomisk dårlige tider. Flere vil arbeide mer og færre mener overtidsgodtgjørelse er den viktigste fordelen i et arbeidsforhold.

Publisert

Konklusjonene fremkommer gjennom undersøkelsen Professional survey 2009, utført av Universum i samarbeid med Siviløkonomene.

Tar sin del av ansvaret

Administrerende direktør i Siviløkonomene Elisabeth Kristensen.

- Undersøkelsen bekrefter at siviløkonomene har tatt sin del av ansvaret under finanskrisen, sier administrerende direktør i Siviløkonomene, Elisabeth Kristensen i en pressemelding.

Hun peker på at mange siviløkonomer har vært opptatt av å stille opp under finanskrisen gjennom å redusere egne krav til arbeidsgiver.

Les også: For tidlig å avblåse finanskrisens virkninger

Fleksibilitet og overtidsgodtgjørelse ikke så viktig

Det er klare finanskriseeffekter som gjenspeiles i årets Professional survey – undersøkelse.

I 2008 svarte 51 prosent av de spurte siviløkonomene at fleksibilitet var den viktigste fordelen i et arbeidsforhold. I 2009 har tallet sunket til 34 prosent. Tilsvarende har færre blitt opptatt av overtidsgodtgjørelse. Her har tallet sunket fra 21 prosent til 14 prosent som mener overtidsgodtgjørelse er den viktigste fordelen i et arbeidsforhold.

Les også: Trives på jobb tross finanskrise

Får flere medlemmer

Elisabeth Kristensen ser også klare finanskriseeffekter i foreningens medlemstall; gjennom 2009 har Siviløkonomene økt medlemstallet med over fem prosent, og for første gang i foreningenes syttiårige historie har man passert 16 000 medlemmer. Mange av disse har vært opptatt av å søke råd om egen karriere under finanskrisen.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS