(Ill.foto: Colourbox)

6 av 10 menn kombinerer jobb og alderspensjon

NYHET: Blant personer mellom 62 og 66 år blir det stadig vanligere å kombinere jobb med tidlig uttak av alderspensjon fra folketrygden. Over 60 prosent av menn i privat sektor kombinerer jobb og alderspensjon viser tall fra SSB.

Publisert

Andelen menn som tar ut tidlig alderspensjon, er betydelig større enn tilsvarende andel for kvinner, særlig gjelder dette ansatte i privat sektor.

I 2014 var det i alt 280 000 personer i aldersgruppen 62-66 år bosatt i Norge, og 29 prosent av disse tok ut tidlig alderspensjon. De aller fleste av disse kombinerer alderspensjonen med yrkesinntekt. Nesten 40 prosent av alle menn mellom 62 og 66 år mottok både yrkesinntekt fra privat eller offentlig sektor og tidlig alderspensjon i 2014. Samtidig var det bare 13 prosent av alle kvinner i samme aldersgruppe som både hadde yrkesinntekt og alderspensjon dette året.

Tilsvarende er det flere kvinner enn menn mellom 62 og 66 år som har yrkesinntekt uten å ta ut alderspensjon. En forklaring på dette kan være at det er en mindre andel blant kvinner som har tilstrekkelig opptjening i folketrygden til å ta ut alderspensjon før ordinær pensjonsalder.

Tallene kan dessverre ikke skille mellom dem som ikke har nok opptjening til å ta ut tidlig alderspensjon og dem som selv har valgt ikke å ta ut tidlig alderspensjon. I tillegg er det over en tredjedel av kvinnene i denne aldersgruppen som verken mottar alderspensjon eller yrkesinntekt, mot knapt en fjerdedel blant menn. Uførepensjon er en viktig inntektskilde for denne gruppen.

(Les hele saken her)

Powered by Labrador CMS