Nina Heir, sommervikaren for Adeccos konsernsjef i 2016.
Nina Heir, sommervikaren for Adeccos konsernsjef i 2016.

Årets kuleste sommerjobb?

NYHET: Når konsernsjefen i Adecco tar årets sommerferie, rykker en utvalgt student inn i lederrollen. Vikaren får bryne seg på reelle oppgaver en toppleder møter, og god innsikt i organisasjonens «nerve».

Publisert

Alle studenter kan søke, også deltidsstudenter, og det er et krav at søkeren kan jobbe i hele august.

Nyttig søknadsprosess
Ledertalenter finnes innen alle studieretninger, derfor oppfordrer Adecco alle som skulle være i tvil: Sett din indre kritiker til side og grip muligheten. Uansett utfall, alle som deltar i rekrutteringsprosessen får nyttig erfaring med tester og intervjusituasjoner. Gull verdt når man en dag kanskje kniver om drømmejobben.

En tøff, men lærerik prosess
Rekrutteringsprosessen er omfattende, og det må den være for å finne talentene. Nina Heir, fjorårets utvalgte, nådde helt til topps blant 3 200 søkere. Det er kanskje lett å tro at en slik sommerjobb er uoppnåelig, og Nina hadde også sine tvil:
– Jeg vurderte å søke for første gang for to år siden, men lot det bli med tanken. Rett og slett fordi jeg følte jeg gikk på et studie som ikke var riktig for å ha en slik sommerjobb, og dessuten tenkte jeg at jeg aldri i verden kom til å nå opp uansett. Jeg var jo ikke den ‘riktige typen’ – hverken smart nok eller flink nok, tenkte hun.

Nina Heir gjorde imidlertid en solid innsats i sommermåneden i 2016. Hun har forberedt og ledet møter, analysert, evaluert og kommet med innspill til organisasjonen. Hun har hospitert ved avdelingskontorer rundt om i landet, deltatt i kundemøter, reist med Hurtigruten og møtt toppledere fra Adecco globalt. Ifølge Nina er det bare å kaste seg ut i det:

– Det er virkelig ingenting som kan gå galt, og om du kun kommer gjennom første runde eller henger med helt til dybdeintervjuet, så er det viktig å huske at all lærdom virkelig er god lærdom.

Rekrutteringsprosessen startet mandag 23. januar, og frist for å søke er 6. februar.

(Kilde: Adecco)

Powered by Labrador CMS