Per Dyblie jobbet i bilbransjen i 35 år, som daglig leder i en bilforretning og med flere oppgaver i bilimport. Bokens innhold er det som har festet seg etter alle år fra både arbeidsliv, familieliv og livet i sin helhet.
Per Dyblie jobbet i bilbransjen i 35 år, som daglig leder i en bilforretning og med flere oppgaver i bilimport. Bokens innhold er det som har festet seg etter alle år fra både arbeidsliv, familieliv og livet i sin helhet.

ABC-boken om ledelse

NY BOK: Gode resultater kommer ikke «rekende på ei fjøl». Gode resultater, uansett arena, krever godt samarbeid og lagspill mellom ledelse og utøver. I den nye boken ABC-boken om ledelse, får du en praktisk og lett forståelig innføring i faget ledelse.

Publisert

Ledelse er definitivt et fag – til og med et vanskelig fag! Heldigvis er ledelse noe som kan læres. Talent er bra, men man kommer ikke langt med bare gode evner!

Hardt arbeid og talent
Det er kombinasjonen talent og hardt arbeid som teller. En klok mann har sagt: Gode resultater skyldes 90 prosent hardt arbeid, og 10 prosent kommer fra talentet. Hardt arbeid inkluderer trening og opplæring. Uansett om det dreier seg om jobb, idrett eller frivillige aktiviteter.

For å lykkes som leder er det noen sentrale elementer som må være på plass. Man må: trives med å lede andre mennesker, tørre å ta beslutninger, også de som er upopulære kjenne sine begrensninger, og innse at man kan ta feil være villig til å be om hjelp både opp- og nedover i organisasjonen sørge for å være oppdatert. De fem elementene, pluss mange flere, er grundig omtalt i bokens kapitler.

Mål og glød
Toppidrett og vanlig arbeidsliv har noe til felles: Innsats og lagånd er avgjørende for sluttproduktet. Har man stått på toppen av seierspallen en gang, vil man gjerne oppleve suksessen igjen. Mange har vist at det lar seg gjøre, ved å kombinere bevisst jobbing mot målet, og ha den rette glød i planlegging og gjennomføring. Det viser boken mange eksempler på.

ABC-boken om ledelse er et resultat av forfatterens erfaringer både som leder og medarbeider. Hans bakgrunn fra offentlig og privat virksomhet har gjort boken til et enkelt verktøy for ledere og medarbeidere på alle nivå.

Livslang erfaring
Per Dyblie jobbet i bilbransjen i 35 år, som daglig leder i en bilforretning og med flere oppgaver i bilimport. Fra 1995 i Bertel O. Steen AS, hvor han var direktør for nyttekjøre­tøy både hos Peugeot og Mercedes-Benz. Han var i noen år direktør/rektor og ansvarlig for lederprogrammene i selskapet.

Han har også erfaring i fra lensmannsetaten og to år i Forsvaret. Om sin utdannelse sier han: Halvstudert røver! Befalsskole, Politiskole, litt universitet, DH og BI. I tillegg til diverse kurs både i Norge og utlandet. Som bilimportør var samarbeid med- og råd­givning til forhandlere en viktig oppgave. Kontakt over landegrensene, med bilprodu­sentene, var god og nyttig erfaring. Bokens innhold er det som har festet seg etter alle år fra både arbeidsliv, familieliv og livet i sin helhet. Forfatteren gir fremdeles konsulent- og rådgivningshjelp.

Et praktisk bidrag for ledere
BI-professor Johan Olaisen, som har kompetanseledelse som sitt fagområde, har skrevet forord til boken. Han skriver blant annet at boken er unik i Skandinavia, og et av de mest verdifulle praktiske bidrag for ledere som er utgitt i Norge.

Jan-Erik Birkelid, Birk, er personen som har laget liv til både forside og alle bokens kapitler. Boken er gjennomillustrert, og hvert bilde er knyttet opp til kapitlets tema. Leserne vil kjenne seg igjen i karakteristikker, og fryde seg over kommentarene. Kort sagt: Birks illustrasjoner har gjort boken levende!

__________________________________________________

Har du leder eller HR-ansvar? Hold deg faglig oppdatert med Personal og Ledelse

- Bestill abonnement

- Last ned enkeltsider eller utgaver av bladet

- Besøk oss på facebook

- Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS