8-januar-Engstrøm-og-Steffensen-bredde
8-januar-Engstrøm-og-Steffensen-bredde

Ny vei til å bli hotelleder

Snart vil det bli mulig for kokker, servitører og andre med relevant fagbrev å søke seg direkte inn på hotelleder-utdanning ved Universitetet i Stavanger.

Publisert

– Vi ønsker å gi dem som har fagbrev mulighet til å søke seg inn direkte inn på høyere utdanning, sier Truls Engstrøm (t.h.). Her sammen med Gisle Steffensen på besøk på Sola strandhotell. (Foto: Elisabeth Tønnessen, Universitetet i Stavanger)

Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger (UiS) har fått grønt lys fra Kunnskapsdepartementet for å starte opp bachelor i hotelledelse via y-veien.

– Kandidater med både fagbrev og en lederutdanning er gull verdt for hotell- og restaurantnæringen. Dette er fantastiske nyheter og resultat av flere års systematisk arbeid, sier Truls Engstrøm, instituttleder ved Norsk hotellhøgskole, UiS.

En suksess

Ordningen med yrkesfaglig vei, eller y-vei, til høyere utdanning startet opprinnelig opp for å bedre rekrutteringen til ingeniørutdanningene. Ordningen viste seg å bli en suksess, studentene som ble tatt opp via y-veien gjorde det svært godt.

Etter hvert har flere y-veistudier kommet til. Bachelor i hotelledelse via y-veien ved UiS blir det første studiet av slaget i landet innen restaurant- og hotellfag. Utdanningen starter opp fra høsten 2015 og retter seg mot søkere med fagbrev eller svennebrev som kokk, servitør, baker og liknende.