Forelskelse colourbox2
Forelskelse colourbox2

Annenhver sjef forelsker seg på jobb

Arbeidsplassen er den beste arenaen for å bli forelsket, i hvert fall hvis du spør svenske ledere. Mer en annenhver sjef har i løpet av sin karriere møtt en partner på jobb.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

En svensk undersøkelse utført av magasinet Chef og Manpower, viser at hele 75 prosent av de 4 500 forespurte kjenner til kolleger som har eller har hatt parrelasjoner på jobben.

Videre viser tallene at 12 prosent av svenskene har møtt sin nåværende partner på jobb. Blant sjefene er det 17 prosent som har møtt sin nåværende partner på arbeidsplassen.

Totalt har fem av ti ledere en eller annen gang i sitt liv hatt en partner som de har truffet på jobb.

Krydder i hverdagen

Even Bolstad i HR Norge.

Lederen i HR Norge tror det kan er enkelt å forelske seg på jobb, blant annet fordi det er et sted vi tilbringer mye tid sammen.

– I tillegg jobber du ofte tett med mennesker du deler interesser og føler et fellesskap med. Mange arbeidsplasser med unge voksne har forelskelser som krydder i hverdagen; det er en del av pakken ved det å være i en viss alder, sier Even Bolstad.

- For de som har høstet litt mer erfaring og begitt seg ut på «runde 2», kan sikkert også se det som en trygghet at man faktisk har fått muligheten til å bli veldig godt kjent før man tar noe videre til neste fase.

Lite akseptert å flørte for ledere

I undersøkelsen kommer det frem at bare en av ti svenske bedrifter har retningslinjer som styrer nære relasjoner på arbeidsplassen. Samtidig svarer 27 prosent at de ikke mener det er passende at en leder flørter med en underordnet.

- Der setter vi et stort, fett stempel med «Ikke Anbefalt» på. De fleste virksomheter vil oppfatte det som uakseptabelt. Samtidig er det er slett ikke uvanlig at det oppstår en eller annen tiltrekning. Det er tross alt to mennesker som kjenner hverandre godt og som faktisk ofte har valgt hverandre allerede – rent profesjonelt. Men dersom det blir noe mer enn det profesjonelle handler det mer enn annet om å holde hodet kaldt selv om hjertet er varmt.

Mister jobbenBolstad mener dårlig impulskontroll kan koste deg jobben dersom du er leder.

- De fleste virksomheter som har muligheten, vil i det minste sørge for å splitte opp slik at turtelduene ikke jobber sammen. Mange vil i tillegg stemple «dårlig vurderingsevne» i pannen til lederen og ribbe henne for lederoppgaver. Det er slett ikke uvanlig at en av partene må forlate virksomheten.

Finnes det noen fordeler med jobbromanser?

- Det kan definitivt være noe som gir enda mer glede og energi på jobb, for de som kurrer så vel som de som ser at kolleger er lykkelige og sprer stråleglans. Men det er også trøblete. Ikke bare for de som står midt oppe i det, men også de som jobber rundt og virksomheten som skal holde en ryddighet opp i det hele.

Les mer om saken her.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

Har du personalansvar? Bestill et abonnement her, eller last ned Personal og Ledelse digitalt her.

"