Robin bang og treningskamerat
Robin bang og treningskamerat

Fysisk trening: - Bedre karakter og mer selvtillit

Trener opp viljestyrken #2: Høsten 2013 forpliktet Robin Bang seg til å trene fem ganger i uken før skolestart. Det har resultert i mer energi og mer utholdenhet i skolearbeidet – noe som igjen har gitt Robin bedre karakterer.

Publisert

<strong>Klokken 05.45:</strong> Vekkerklokken ringer og dagen starter for Robin Bang. Treningsbagen er pakken kvelden før og står klar i gangen.

Robin Bang (24) studerer kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling med en fordypning i ledelse og personlig lederskap. Våren 2013 fokuserte Robin på hvordan hans eget tankemønster var rundt det å ha en tanke om noe han ville gjøre, til det å beslutte, gjennomføre og lære av det.

– Jeg har også gått igjennom hvordan jeg visualiserer rundt det jeg jeg ønsker å gjennomføre, sier han.

For Robin har det vært viktig å få en klargjøring av prosessene i eget hode.

– Høsten 2013 bestemte jeg meg for å ta opp fysisk trening igjen. Jeg og en kompis bestemte oss for å trene fem ganger i uken. Vi inngikk en avtale om å være på trening halv syv hver eneste ukedag. Det var forpliktelsen.

– For å få til dette må jeg legge meg klokken 23.00 hver kveld. Deretter må jeg stå opp klokken 05.45. I forpliktelsen ligger både en avtale med en kamerat og med meg selv.

Gjennomfører uansett

Så langt har Robin Bang og kameraten Fredrik Langeng trent på denne måten i to-tre måneder. Det har gitt Robin noen nye opplevelser.

– Det har hendt at Fredrik har forsovet seg, men selv da klarte jeg å dra på trening og gjennomføre. Det har gitt meg en følelse av mestring. At jeg også vil klare dette helt på egen hånd.

Robin poengterer at det kanskje er den viktigste faktoren når du jobber med egen viljestyrke.

– Når du forplikter deg, er det viktigere å forplikte seg ovenfor seg selv enn ovenfor andre. Så må du være ærlig med deg selv hele veien, sier han.

Hva gir fysisk trening?

Forut for at de to kameratene forpliktet seg var Robin igjennom en prosess der han analyserte hva fysisk trening gjør.

– Jeg fant ut hvor mye positivt fysisk trening gir meg. Det var riktignok et par negative momenter som å stå opp tidlig og det å møte tankene om at det kunne bli et ork av og til. Til sammenligning fant jeg minst 14 positive effekter. Du får mer overskudd, energi, en god selvfølelse og du får kontakt med kroppen din.

– Hvis du skal prestere på et høyt teoretisk nivå, må kroppen være fysisk klar for det. Du må ha overskudd til å kunne holde på lenge. Fikk du noen aha-opplevelser underveis?

– Jeg fant ut hvor deilig det er å gå gatelangs alene, tidlig på morgenkvisten. Det er helt stille og tomt, og du vet at resten av samfunnet sover. Det føles som om du får tre timer mer enn de andre.

Godfølelsen

Robin har ikke jobbet systematisk med konkrete belønninger, slik metoden foreslår.

– For meg blir helgen en form for belønning. Når fredagen er over, kan jeg slappe av og restituere meg. Da gjør jeg ting jeg ellers ikke gjør i hverdagen, og jeg har heller ingen spesielle gjøremål i helgene. I tillegg tillater jeg meg selv å spise litt god mat som pizza og snacks.

Askergutten er helt klar på de positive effektene av å gjennomføre systematisk trening.

– Jeg får mer energi, bedre selvfølelse og økt tro på meg selv. Det gir mer ryddighet i livet generelt og jeg er blitt mer strukturert. Eksempelvis må jeg pakke treningsbaggen og smøre matpakke kvelden i forveien, slik at det er klart til jeg står opp neste dag.

– Det har gjort noe med hele min tankegang rundt det å få gjort ting. Jeg har blitt mer selvreflekterende.

Har du blitt en bedre student?

– Ja, jeg har blitt mer utholdende. Jeg klarer eksempelvis å sitte lengre med skolearbeidet og jeg har kanskje fått litt bedre karakterer etter at jeg startet med dette. Robins råd til deg som vil prøve deg på egenhånd er ganske enkelt:

– Du trenger ikke bestemme deg for noe stort. Det kan handle om en enkel ting som å rydde rommet eller leiligheten. Det viktigste er at når du bestemmer deg for noe, er den avtalen du gjør like hellig som avtaler som du gjør med andre. Det gir resultater. Du blir mer handledyktig og du gjennomfører ting - det er det alt står og faller på, avslutter han

TEMA viljestyke - Les mer:

- Fysisk trening: Bedre karakterer og mer selvtillitt " - Mental trening: Møter konfliktene istedet for å unngå dem " - Visualiserer alle utfall: Ett tankesett uansett situasjon" - Slik kan du trene opp viljestyrken din - Tren opp din viljestyrke

Artikkelen er hentet fra Karrieremagasinet Kaleidoskopet 1-2014

.

"