Sebastian johansen studenter
Sebastian johansen studenter

– Ett tankesett uansett situasjon

Trener opp viljestyrken #4: Sebastian Johansen (22) studerer markedsføring og sier trening på viljestyrke handler om et tankesett han har lært seg, uansett hvilken oppgave som skal utføres eller situasjon han står i.

Publisert

Trening på viljestyrke handler om et tankesett for meg, og det er noe jeg bruker hele tiden, sier Sebastian Johansen som studerer markedsføring. (Foto: Karine H. Henriksen)

– Det kan være foran eksamen eller i sammenheng med jobb. For meg er det da ikke en spesifikk trenings formel som gjør at jeg når mine mål. Det er mer et tankesett som driver meg fremover som person. Da spesielt med tanke på krevende semestre og når jeg møter på motstand i hverdagen, sier Sebastian Johansen.

Forbereder seg visuelt

Han er opptatt av å visualisere mest mulig i det han står ovenfor en oppgave. – Det handler om å tenke på utfall, eventuell motstand og gjøre kroppen klar på det som kan skje eller skjer. For meg har det betydd at jeg kan ligge et skritt foran eventuelle aha-opplevelser, selv om jeg ikke kan visualisere alle utfall.

Belønning innenifra

For Sebastian handler belønningen om å nå målet eller føle mestring.

Sebastian Johansen.

– Får jeg ikke mestringsfølelsen vil jeg heller ikke være fornøyd. Mental misnøye har gjort at jeg finner ny vilje og får større viljestyrke den andre gangen jeg står foran det samme.

Dermed er mental mestring, i likhet med de andre studentene, belønning nok for å ha oppnådd noe. – Det er bare meg selv som kan gi meg belønningen. Det andre sier spiller derfor ikke så mye inn.

Lag ditt tankesett

– Mitt råd er å bruke dette som et tankesett. Noen bruker det som en metode, men for meg er det et tankesett som du kan ta fram når du står foran utfordringer i livet. – Det å gjøre kroppen klar på det som kan skje og mentalt fokusere på dette, gjør at samspillet mellom kropp og sinn trygger deg, og da finner du mestringsfølelsen, avslutter Sebastian.

TEMA viljestyke - Les mer:

- Fysisk trening: Bedre karakterer og mer selvtillitt " - Mental trening: Møter konfliktene istedet for å unngå dem " - Visualiserer alle utfall: Ett tankesett uansett situasjon" - Slik kan du trene opp viljestyrken din - Tren opp din viljestyrke

Artikkelen er hentet fra Karrieremagasinet Kaleidoskopet 1-2014

"