Kontorlandskap-CB139807
Kontorlandskap-CB139807

Danskene slakter åpent kontorlandskap

Støyen i åpne kontorlandskap er så forstyrrende at medarbeiderne gjør feil og blir mindre produktive i jobben. Det viser tall i en dansk undersøkelse.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

Mange selskaper velger åpent kontorlandskap som løsning når de skal fornye seg. Men det kan synes vanskelig å konsentrere seg når naboen taster løs på tastaturet og telefonene ringer i ett sett. Resultatet er fallende produktivitet og feil i arbeidet skal vi tro tallene i den nye studien utført av Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Lavere konsentrasjon Hele 60 prosent av alle ansatte i åpne kontorlandskap opplever nedsatt konsentrasjon, mens 35 prosent opplever at de gjør feil på jobben. En av fire melder om at støy er et så stort problem at de må jobbe overtid for å hanskes med oppgavene.Seks av ti jobber best på eget kontor Jesper Kristiansen er senior forsker ved Nasjonalt forskningssenter for arbeidsmiljø, NFA. – Det sier nesten seg selv at hvis du hele tiden blir forstyrret av støy og dermed blir avbrutt i sitt arbeid blir gjort mindre og forplikte kanskje flere feil underveis, sier han. Av samme grunn sier seks av ti at de fungerer mest effektivt i enerom, mens bare 13 prosent er mer effektive når arbeidet er utført i åpent kontorlandskap.

Les hele saken her.

"