Yrkesaktiv-kvinne-1
Yrkesaktiv-kvinne-1

Kjenner du Norges beste vikar?

I Norge er det nesten 200.000 vikarer. Nå starter jakten på dem som utmerker seg, i kåringen av Norges beste vikar 2013.

Publisert

(Ill.foto:Colourbox)

– Vikarene er en viktig ressurs i arbeidslivet, og vi syns de fortjener positiv oppmerksomhet, sier konserndirektør Thor Bendik Weider i Manpower.

Halve Norge har jobbet som vikar, og for mange er det en god inngangsport til arbeidslivet.

I en fersk Work Life-undersøkelse fra Manpower sier halvparten at vikarjobben ga verdifull jobberfaring, nær 40 prosent fikk fast jobb og 30 prosent sier det ga en bedre CV. Seks av ti mener vikarene er en viktig ressurs på arbeidsplassen.

De aller fleste norske arbeidsplasser trenger vikarer i kortere eller lengre perioder. For andre år på rad arrangerer Manpower konkurransen om å bli Norges beste vikar.

- I fjor fikk vi inn over 400 nominasjoner, og det var flott å se hvor mange som setter pris på vikarene. I år håper vi at enda flere skal bruke denne anledningen til å rose innsatsen vikaren gjør, sier Weider.

Kjenner du Norges beste vikar? Nå kan du foreslå din kandidat i konkurransen. Vikaren kan være direkte innleid på arbeidsplassen eller jobbe gjennom et bemanningsbyrå. Det er ingen betingelse at vikaren må jobbe for Manpower – alle som jobber som vikar kan delta.

– Norges beste vikar gjør en forskjell på arbeidsplassen, faglig og sosialt. Vi ser etter vikaren som har den rette kompetansen og holdningen, og som er pålitelig, positiv og fleksibel, sier Weider.

Med seg i juryen til å kåre vinneren har han fått Even Hagelien, fagsjef i NHO Service, Per-Espen Magnussen, HR-direktør Gjensidige, Vibeke Gulaker, HR-rådgiver Tine og Annelise Brun, Norges beste vikar 2012.

Vinner tur til New YorkKonkurransen om å bli Norges beste vikar foregår på Manpowers facebookside, og vinneren kåres i oktober.

– Vi mener de mange tusen som jobber som vikarer hver eneste dag fortjener mer positiv oppmerksomhet for det arbeidet de gjør. Uten vikarene stopper Norge!, sier konserndirektøren.

Vinneren får en tur for to til New York, og den som nominerer vinneren får en iPad i premie.

Slik foreslår du din kandidat:

– Besøk www.facebook.com/ManpowerNorge, eller foreslå kandidater på manpower.no

– Oppgi eget navn, vikarens navn og skriv en kort begrunnelse for hvorfor du mener din kandidat bør vinne

"