Microsoft 2013 beste arbeidsplass
Microsoft 2013 beste arbeidsplass

Microsoft på topp som beste arbeidsplass

Microsoft, Webstep og Itema er Norges beste arbeidsplasser 2013. Her finner du hele listen over Norges 30 beste arbeidsplasser.

Publisert

Administrerende direktør Hege Skryseth sammen med HR direktør Trine Rønningen, HR Manager Kristin Ruud, kommunikasjonsdirektør Christine Korme, HR Rekrutterer Berit Tronslin, Anne Jensen, Elisabeth Fiane, Cecilie Skouge, Leif Christian Hanstad, Inger Eek og Linn Røgler.

- Vinnerne har valgt mennesker som del av sin strategi for å nå sine mål, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work i en melding.

– Årets undersøkelse bekrefter en tendens vi har sett de siste årene. Mange norske medarbeidere merker en holdningsendring hos lederne sine. Omtalen av «medarbeiderne som bedriftens viktigste ressurs» er omsatt i handling, og det innlemmes i stadig flere selskapers strategier. Dette arbeidet ser vi følges opp og det er forankret i toppledelsen.

Den årlige kåringen av Norges beste arbeidsplass er gjort blant bedrifter som selv velger å delta i medarbeiderundersøkelsene fra Great Place to Work. Totalt har 22 000 norske medarbeidere svart på spørsmål om deres arbeidsplass.

Trivsel og stolthetI undersøkelsen må medarbeiderne svare på en rekke påstander innenfor områdene: troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap.

Totalt var 162 selskaper nominerte i årets kåring. Blant de største selskaper over 250 medarbeidere vant Microsoft. Websteb tok seieren blant virksomheter med 50 - 250 ansatte og Itema ble vinneren blant selskaper med 20 - 50 ansatte.

Gode utviklingsmuligheterMicrosoft vant kåringen i sin kategori fordi de tror på at det er medarbeiderne som er avgjørende for deres suksess, heter det i begrunnelsen. I tillegg er utviklingsmulgihetene gode og ledelsen evner å se hver enkelt medarbeider.

Hege Skryseth i Microsoft sier at de er glade for at selskapets innsats for å skape flesibilitet, tillit og stolthet gir resultater.

- Det gjør oss til en attraktiv arbeidsplass for nye talenter, og ikke minst; vi tror den daglige innsatsen for en god bedriftskultur gjør oss til tillitvekkende og gode kunnskaps-medarbeidere i møte med alle våre kunder, sier hun.

Ledelse som bakkemannskap

IT-selskapet Webstep vant blant annet fordi lederne definerer seg som bakkemanskap som skal sørge for trivsel for hver enkelt konsulent.

Bak fra venster: Rådgiver og forretningsutvikler Petter Tønnesen, daglig leder Webstep Partner Hans Sigvart Hansen, avdelingsdirektør Geir Jåthun Hindenes, konsernsjef Kjetil Eriksen, rådgiver og forretningsutvikler Anders Løken, avdelingsdirektør Save Asmervik, daglig leder Webstep Innsikt Øyvind Thoresen, kommunikasjonsdirektør Arnt Aasen og avdelingsdirektør Rolf Helle.

- Dette kan nok være en inspirerende modell for mange. I tillegg arbeider de kontinuerlig med å håndheve et godt system for kompetanse-heving og kunnskapsdeling.

Familiefokus

Av de små virksomhetene, med mellom 20 og 50 medarbeidere, er det Trondheims-selskapet Itema som går av med seieren som Norges beste arbeidsplass.

Bak fra venstre: Albrikt Lyngsnes, Morten Moen, daglig leder Lone Madsen, Magne Thomas Hafstad, Bengt Bendixen ogBente Skjervoldsmo. 

– Vi ser blant annet at Itema har et sterkt familiefokus, som gjør at medarbeiderne har gode ordninger for hvordan arbeidssituasjonen kan tilpasses familielivet. I tillegg har de en utstrakt og integrert bruk av sosiale medier i internkommunikasjonen, noe som styrker fellesskapsfølelsen, sier Jannik Krohn Falck.

Her finner du hele listen over Norges 30 beste arbeidsplasser

Store virksomheter (over 250 medarbeidere)

1 Microsoft

2 FINN.no

3 Steria

4 Reitangruppen

5 Berg-Hansen

6 Cisco

7 Canon

8 Hewlett-Packard

9 McDonald's

10 Adecco

Mellomstore virksomheter (50-250 medarbeidere)

1 Webstep

2 SAS Institute

3 EiendomsMegler 1 Midt-Norge

4 Terramar

5 Kantega

6 Umoe Consulting

7 AbbVie

8 mnemonic

9 SKAGEN Fondene

10 Geodata

Små virksomheter (20-50 medarbeidere)

1 Itema

2 Iterate

3 Conceptos Consulting

4 EiendomsMegler 1 Ringerike Hadeland

5 Appex

6 Compendia

7 Mundipharma

8 EiendomsMegler 1 Østfold og Akershus

9 Adidas Group

10 Norgeshus

(Kilde: Great Place to Work Norge)

--------------------------------------

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

Har du leder- eller personalansvar? Bestill et abonnement på Personal og Ledelse i dag!

"
Powered by Labrador CMS