Lege
Lege

8 av 10 leger bryter arbeidsmiljøloven

 - Allmennleger har det travelt. Så travelt at de ikke bruker nok tid på arbeidsmiljøet for eget og ansattes arbeidsmiljø. Legene arbeider med helse, men kan skape uhelse for sine ansatte når de ikke tar helse, miljø og sikkerhet (HMS) på alvor, sier prosjektleder i Arbeidstilsynet Evy Dale.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

118 tilsyn med allmennlegetjenesten i fjor og i år, har resultert i mange pålegg fra Arbeidstilsynet. Mange allmenleger kan ikke dokumentere hvordan de arbeider systematisk med HMS, det kommer frem i Arbeidstilsynets prosjekt På lag.

Allmennlegene er også den yrkesgruppen som har fått høyest andel reaksjoner sammenlignet med andre bransjer Arbeidstilsynet har ført tilsyn med.

Bruddene omfatter mangler på å arbeide grundig med helse-, miljø- og sikkerhet, blant annet med å foreta risikovurderinger og bruk av godkjent bedriftshelsetjeneste for å kartlegge utfordringer i eget arbeidsmiljø.

På landsbasis bryter åtte av ti allmennleger arbeidsmiljøloven.

(Arbeidstilsynet)

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Har du leder- eller personalansvar? Bestill et abonnement på Personal og Ledelse i dag!

"
Powered by Labrador CMS