Vivi-ann-hilde-oppslag1.jpg
Vivi-ann-hilde-oppslag1.jpg

Ønsker handlekraftige ledere

Ledere som bruker mer tid på gjennomføring enn planlegging er å foretrekke. Det mener både kunder, ansatte og NHO.

Publisert

(Foto: Karine H. Henriksen)

- Vi er lei av ledere som legger ambisiøse strategier, det er handlekraft vi vil se. Det sier rådgiver Vivi-Ann Hilde som er foredragsholder for Confex.

Nok prat – få det gjort!

Både ansatte og kunder er lei av ledere som legger planer men ikke klarer å gjennomføre. Tidligere så man etter ledere med god forretningsforståelse – men nå er det handlekraften som virkelig avgjør om du er en god leder eller ei.

- Alt haster mer i dagens samfunn, og vi er alle presset på tid. Mer byråkrati og detaljstyring fra ledere basert på ambisiøse planer medfører handlingslammelse. Vi vil ha ledere som kan lede i form av å spre entusiasme, felles forståelse og ønske om å ta initiativ, forklarer Hilde.

NHO sjefen er enig

Det er gjennomføringsevnen som skiller klinten fra hveten . Det er NHO sjef Kristin Skogen Lund enig i. Hun har tidligere fortalt om sin sukessformel ”5-15-80” i et intervju om HR og ledelse i tidsskiftet Magma, som baserer seg på at suksess skyldes 5 prosent gode planer og strategier, 15 prosent en sterk posisjon i markedet og 80 prosent gjennomføringsevne.

- Mange ledere fokuserer mest på at planene eksisterer og at strategiene er lagt. I en slik bokføringskultur lønner det seg ikke alltid å ta initiativ og gjøre noe, og en slik kultur får man ikke endret uten å ansvarliggjøre de ansatte helt ut i det ytterste ledd. Legger vi bare vekt på å sjekke at organisasjonen har de rette planene i skuffen, setter vi fort våre kolleger på autopilot. Da blir vi bokførere, og ikke byggere, konkluderer Kristin Skogen Lund i intervjuet med Magma.

Hva slags leder er du?

Det er 6 kjennetegn på ledere med gjennomslagskraft ifølge rådgiver Vivi-Ann Hilde:

1. De vet hva de skal! Har få og svært viktige målsettinger.

2. De får gjengen med seg. De forankrer og skaper forståelse for mål.

3. De bruker mindre tid på planlegging og mer tid på gjennomføring.

4. De prioriterer sine aktiviteter steinhardt i forhold til mål.

5. De sier det er lov å gjøre feil. De bruker feilene til å lære av.

6. De har energi. De gjør det som skal til for å få nødvendig energi.

- Hvis du lever opp til disse kriteriene er sannsynligheten stor for at du scorer bra på medarbeiderundersøkelsen også. Skal du som leder lykkes eksternt, må du som kjent også lykkes internt, avslutter Hilde.

"
Powered by Labrador CMS