COLOURBOX999551---økonomi-r.jpg
COLOURBOX999551---økonomi-r.jpg

Konkurstallene stiger

For første gang på lenge har konkurstallene steget. I januar i år steg tallet på konkurser og tvangsavviklinger i Norge med 5,2 prosent, sammenliknet med januar i fjor.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

Mens det i januar 2012 var 441 konkurser og tvangsavviklinger i hele landet, har det siden nyttår i år vært registrert 464 konkurser og tvangsavviklinger, noe som gir en økning på 5,2 prosent.

– Det er lenge siden sist vi opplevde en stigning i konkurstallene. Men tallene for en måned gir ikke grunnlag nok for å si om dette er en ny tendens eller ikke, sier underdirektør Karl Erik Rørmark ved Konkursregisteret.

Oppland er det fylket som har størst økning i konkurser og tvangsavviklinger, med 122,2 prosent. Hordaland opplevde en økning på 86,1 prosent, og i Sogn og Fjordane steg konkurstallene med 50,0 prosent.

Selv om det samlet sett er registrert flere konkurser, opplever flere av fylkene fortsatt at det blir færre konkurser og tvangsavviklinger. Aust-Agder hadde for eksempel en reduksjon på 41,7 prosent, Hedmark en reduksjon på 33, 3 prosent, og i Sør-Trøndelag ble det registrert 31,2 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger enn i januar i fjor.