mekaniker (colourbox)
mekaniker (colourbox)

Får ikke tak i fagfolk

Rekruttering til yrker som elektriker, mekaniker og folk til bygg og anlegg er utfordrende i Asker og Bærum. Rørlegger Stein Guldset i Bærum kommune må takke nei til oppdrag fordi han ikke får tak i nok fagfolk.

Publisert

Rekruttering til mekanikeryrket er også en utfordring i Asker og Bærum. (Ill.foto: Colourbox)

Rørlegger Stein Guldset i Bærum sier i et intervju til Budstikka.no at han sliter med å få tak i kompetente og motiverte medarbeidere. Han er lei av å bruke tid på letingen og har bedt om profesjonell hjelp.

– Jeg må takke nei til oppdrag fordi jeg ikke får tak i nok folk, sier han til avisen.

Guldset driver sitt eget rørleggerfirma med seks ansatte, knyttet til Bærum håndverkssenter på Blommenholm. Han er langt fra alene om å slite med rekrutteringen i kommunen.

Bente Tangen er seniorpartner i rekrutteringsbyrået Rett Bemanning. Hun sier til avisen at de har en rekke kunder som ønsker hjelp med rekruttering til flere ulike yrker som elektriker, mekanikere, bygg- og anleggsarbeidere og ingeniører med spesialkompetanse innen olje og gass.

I følge avisen vil de to kommunene vest for Oslo i fremtiden også slite med rekruttering til læreryrket og yrker som krever fagbrev, eksempelvis innen helse og omsorg og servicebransjen.

(Budstikka)