E-post 3

Sjekker jobbmail på julaften

15 prosent av arbeidstakerne sjekker jobbmail på julaften, samt første og andre juledag.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Generelt svarer seks av ti at de sjekker jobbmail utenom arbeidstid, mens 35 prosent sier at de aldri gjør det. Til og med i julen er det mange som har problemer med å legge bort jobben.

15 prosent sier det sjekker jobbmail på julaften, 16 prosent sier de sjekker første og andre juledag og 32 prosent sjekker mail i romjulen – selv om de har fri.

- Ta dere fri! For de aller fleste er det ikke nødvendig å være så tilgjengelig for jobben at de må lese jobbmail i julen, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup i en pressemelding.

Det er særlig menn som sjekker jobbmail, 21 prosent av mennene og bare 8 prosent av kvinnene sjekker jobbmail på julaften. Syv av ti kvinner sjekker ikke mail noen av dagene, mot halvparten av mennene.

- Jeg tror ikke ulikt jobbansvar er forklaringen her, menn må lære av kvinner å koble ut jobben helt! sier Brath.

Fire av ti arbeidstakere har tilgang på jobbmail fra mobilen og syns det er en fordel. Like mange har ikke tilgang og ønsker det heller ikke. Av dem som har tilgang er det bare syv prosent som ikke liker det. I undersøkelsen oppgir halvparten at de skal ha fri i romjulen, mens 34 prosent skal jobbe.

Tallene er fra Work Life-undersøkelse fra ManpowerGroup.

Powered by Labrador CMS