Sove på kontoret

Tillater "powernap" i arbeistiden

Sandefjordbedrift har innført "powernap" i arbeidstida for å holde effektiviteten på topp.

Publisert

Kredittselskapet Sergel Norge er opptatt av å ha et godt arbeidsmiljø med fornøyde og opplagte ansatte, skriver Sandefjords Blad. I stedet for å hive innpå to kopper kaffe mot slutten av arbeidsdagen, samles de som vil til en 15 minutters avslapningsøkt på møterommet to ganger i uka. Tanken er at fornøyde og opplagte ansatte vil yte mer på jobb. Sergel Norge har hatt ordningen snart i ett år nå.

Trenger ikke sove middag

" – Tilbakemeldingene er at medarbeiderne får mer overskudd, ikke bare på jobb, men også når de kommer hjem til familien. De trenger ikke lenger å ta middagsluren, sier kundebehandler Ellen Marie Gutterud, som har fått ansvaret for å dra i gang powernappingen.Det er ikke snakk om å sovne, men å hvile, koble ut og lade opp batteriene. Driftsdirektør i Sergel Norge, Sven Ingebretsen, er ikke redd for et økonomisk tap ved ordningen. Han tror tvert imot bedriften får mye igjen for dette.

Yter mer på jobb

– Fornøyde og opplagte ansatte vil yte mer på jobb. Vi er en voksende bedrift som kommer til å ha det travelt framover, så dette er vi avhengige av, sier han.

Sergel startet ordningen som et prøveprosjekt i begynnelsen av året, etter et møte med bedriftsrådgiver og coach Erik Møller.– Vi syntes det hørtes ut som en god idé, og hadde først en prøveordning i tre måneder, hvor alle ansatte rullerte i grupper. Vi fant ut at dette var veldig bra for noen, og at andre ikke hadde behov for det. Derfor har det nå blitt en frivillig ordning, sier Ingebretsen til avisen. Omtrent halvparten av de 50 ansatte på dagtid benytter seg nå av tilbudet.

Brer om seg

Erik Møller, spesialist på avspenning og mental trening, har samarbeidet med Sergel Norge om powernapping. Han tror det bare er et tidsspørsmål før norske bedrifter kaster seg på bølgen.

Det engelske begrepet powernapping, kvalitetshvile, benyttes av amerikanske giganter som Google og Nike, og er utbredt i USA.

– Når vi forstår at powernapping ikke er å sluntre unna, men handler om å skjerpe seg, vil dette blir veldig populært her også, sier han til Sandefjords Blad.

(Sandefjords Blad)

Har du leder- eller personalansvar?

Bestill et abonnement på Personal og Ledelse i dag!

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig fagstoff for deg som har personalansvar og for deg som leder og utvikler mennesker.

"
Gjør som 40 000 andre ledere, få med deg siste nytt om:

- Leder- og organisasjonsutvikling - Rekruttering og utvelgelse- Kompetanseheving

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS