Forretningskvinne på reise

Mindre pendling øker arbeidskapasiteten

Over halvparten av norske arbeidstakere arbeider nå på en mer fleksibel måte enn tidligere. Færre reisedager gjør at seks av ti ansatte kan yte mer i jobben viser ny undersøkelse.

Publisert

Ill.foto: Colourbox. 

Over 16 000 arbeidstakere i mer enn 80 land deltok i undersøkelsen utført av Regus. Disse arbeidstakerne har frihet til å arbeide fra andre steder enn hovedkontoret til bedriften halve uka eller mer, slik at de bruker mindre tid på å reise til og fra jobb og kan arbeide nærmere der de bor.

Jobber mer effektivt

Bedrifter har i stadig større grad tilbudt fleksible arbeidsordninger til arbeidstakere etter hvert som man har blitt klar over fordelene ved dette når det gjelder helse og innstilling, og denne undersøkelsen bekrefter at 57 prosent av de ansatte også arbeider hardere hvis de kan kutte ned på reiseveien til og fra jobben, noe som vil lønne seg for bedriften.

Mer tid med familien

Norske arbeidstakere ble spurte om hvordan de ville bruke den ekstra tiden de får til gode som følge av redusert reisevei til jobben. Følgende aktiviteter ble rangert høyest: Bruke mer tid sammen med partneren og familien (71 prosent), bruke mer tid på å trene og komme i bedre fysisk form (66 prosent) og arbeide mer (57 prosent).

Økt produktivitet

Undersøkelsen viser også at hvis bedriftene tilbyr de ansatte enda mer fleksible arbeidsordninger, vil de ansatte få bedre helse, bedre innstilling og økt lojalitet, og den totale produktiviteten til de ansatte vil dessuten bli bedre ettersom de vil arbeide mer. Dette bekrefter tidligere undersøkelser fra Regus, der det ble avdekket at 72 prosent av bedriftene på verdensbasis hadde oppnådd økt produktivitet som en direkte følge av fleksible arbeidsordninger.

(Pressemelding)

Har du leder- eller personalansvar?

Bestill et abonnement i dag!

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig fagstoff for deg som har personalansvar og for deg som leder og utvikler mennesker.

"
Gjør som 40 000 andre ledere, få med deg siste nytt om:

- Leder- og organisasjonsutvikling - Rekruttering og utvelgelse- Kompetanseheving

Bestill et abonnement her, eller last ned en PDF av siste nummer her.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS