ran

Krever erstatning etter verditransport-ran

Nokas-vekteren som inntil nylig var siktet for å ha vært delaktig i ranet mot pengetransporten han selv jobbet på, varsler krav om oppreisning fra de som blir tiltalt for timillioners-ranet.

Publisert

Det var for ett år siden en verditransport fra Nokas ble ranet på Skedsmokorset. Begge vekterne ble siktet for å ha hatt en finger med i spillet. Den ene av dem, en opplending, er nå renvasket av statsadvokaten. Påtalemyndigheten mener fortsatt at kollegaen hans var delaktig, akkurat som flere andre utenforstående.

Nevnte kollega sitter fortsatt i varetekt, og må møte på tiltalebenken når hovedforhandlingen starter i tingretten på nyåret. Opplendingen må også møte, men kun som vitne og fornærmet.

Ifølge en ANB-artikkel i avisa Hadeland, bekrefter advokat Håkon Brækhus at opplendingen kommer til å kreve oppreisning av gjerningsmennene han i utgangspunktet var siktet sammen med.

Begge Nokas-vekterne mistet jobben umiddelbart etter ranet fordi selskapet mener det var knyttet alvorlige svikt i sikkerhetsrutinene i forbindelse med tjenesten de utførte. Dette skjedde før politiet for alvor aksjonerte mot dem, og opplendingen startet da arbeidet med et søksmål mot Nokas fordi han ønsket jobben tilbake.

Arbeidsrettssaken ble satt på vent da han ble siktet, men saken ble gjenopptatt og er nå ute av verden etter at partene nylig kom til forlik. Advokat Brækhus ønsker ikke å kommentere utfallet av denne saken.

Det var LO-advokat Lornts Nagelhus som bisto vekteren i forbindelse med oppsigelsen. Brækhus understreker at det er enighet mellom partene om at innholdet i forliket skal holdes hemmelig. ANB erfarer i sin artikkel at opplendingen beholder jobben sin, men at han etter eget ønske nå skal jobbe i en annen type vekterstilling.

Her kan du lese hele artikkelen som avisa Hadeland har trykket.

"
Powered by Labrador CMS