AKAN-prisen-2012-Veidekke

AKAN prisen 2012 til Veidekke

Entreprenørselskapet Veidekke ble torsdag tildelt AKAN-prisen for 2012. Selskapet får først og fremst prisen for metodisk og systematisk AKAN-arbeid gjennom mange år.

Publisert

Glade prisvinnere i Veidekke: Fra venstre konsernsjef Terje Venold, bedriftslege Kjell Aage Sørensen, ungdomskontakt Pål Huse og AKAN-kontakt, hovedtillitsvalgt Bjørn Markeng. (Foto: Jan Tveita)

Veidekke ASA er ett av Skandinavias største entreprenørselskap med over 6000 ansatte og en omsetning på 17,9 mrd. i 2011. Juryen nevner blant annet at selskapet i mange år har arbeidet meget godt metodisk og svært systematisk med AKAN som en integrert del av sitt HMS-arbeid. Virksomheten likestiller målene for HMS med de økonomiske målene i bedriften.

Også spillavhengighet

Den norske delen av konsernet har hatt retningslinjer for å unngå rusbruk siden 1998. Retningslinjene, som senere er revidert flere ganger, inkluderer i dag også spillavhengighet.

Veidekke berømmes videre for sin plan om å implementere sin AKAN-politikk og retningslinjer for alle selskaper i både Norge, Danmark og Sverige i 2013.

AKAN har delt ut denne prisen hvert år siden 1996 som en anerkjennelse for godt rus- og avhengighetsforebyggende arbeid i norsk arbeidsliv.

Prisen ble overrakt av LO-sekretær og styreleder i AKAN kompetansesenter, Kristian Tangen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS