Polakk_cbox523925

Ny handlingsplan mot sosial dumping

Statsminister Jens Stoltenberg varslet en ny handlingsplan mot sosial dumping i sin tale til LO Stats kartellkonferanse på Gol i dag.

Publisert

Statsminister Jens Stoltenberg.

Regjeringen har tidligere gjennomført to handlingsplaner mot sosial dumping. Evalueringen viser at handlingsplanene har gitt gode resultater og klare positive virkninger av tiltakene.

– Nå begynner vi arbeidet med en tredje handlingsplan. Formålet er å sikre et ryddig arbeidsliv og gode lønns- og arbeidsvilkår for arbeidstakere i Norge. Vi jobber med tiltak særlig rettet mot arbeidsforholdene i en del utsatte bransjer, sa statsminister Jens Stoltenberg i sin tale til LO Stats kartellkonferanse på Gol.

Økt arbeidsinnvandring har i deler av arbeidslivet ført til problemer med sosial dumping. Det anses som sosial dumping både hvis utenlandske arbeidstakere utsettes for brudd på helse-, miljø- og sikkerhetsregler og tilbys lønn som er uakseptabelt lav.

– Regjeringen tar disse problemene på stort alvor, og ser behovet for å følge opp de tiltakene som allerede er iverksatt i tidligere handlingsplaner. Derfor tar vi nå et nytt krafttak mot sosial dumping, sier Stoltenberg.

Powered by Labrador CMS