colourbox548336.JPG
colourbox548336.JPG

Mobilbruk gir ikke større risiko

Ifølge en ny studie fra Karolinska Instituttet i Sverige kommer det frem at det ikke er noen økning i antall hjernesvulster som følge av mobilbruk.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

- Innbyggerne i de nordiske landene var tidlig ute med å omfavne mobil teknologi og mobiltelefoner har blitt brukt av en meget stor andel av befolkningen. Alle nordiske land har nasjonale Kreftregisteret av meget høy kvalitet som gir gode muligheter til å studere endringer i forekomst av hjernesvulster, sier Maria Feychting, professor ved Institutt for miljømedisin ved Karolinska Instituttet.

Den aktuelle studien viser at det ikke foreligger noen økning i antall hjernesvulster siden mobilteknologien ble innført, og risikoen for økning som er påvist i noen studier er ikke er kompatible med den øvrige kreftstatistikken.

Analysene strekker seg til og med 2008, og det er ingen ting som tyder på at sykdommen er økende i aldersgruppen som brukte mobiltelefon.

Forskeren påpeker imidlertid at det er umulig å si noe om økt risiko etter 20-30 års mobilbruk. Hun mener det derfor er nødvendig å overvåke utviklingen av risiko i forhold til hjernesvulst og mobilbruk.

Powered by Labrador CMS