Prisutdelingen-1.jpg
Prisutdelingen-1.jpg

Årets Unge Leder 2011

Tore Relling fra Ålesund (33) ble mandag kveld kåret til Årets Unge Leder.

Publisert

Tore Relling vant foran et 100-talls andre norske unge ledere. (Foto: Karine H. Henriksen)

Prisen «Årets unge leder» gikk denne gangen til Tore Relling fra spedisjonsfirmaet Kuehne-Nagel. Vinneren gikk til topps blant ledere i fra norske virksomheter som Statens Vegvesen, NAV, Innovasjon Norge, Ernst & Young, NCC, Aker Solutions og Toyota.

– Jeg har en fasinerende jobb, og dette er artig! Det er spennende og ikke minst utfordrende å forstå ulikheter og lede ut i fra hvor forskjellige vi er. Denne prisen deler jeg med mine veldig gode teamledere og dyktige medarbeidere, sa en ydmyk Relling mandag kveld.

Utdannet i forsvaret

Prisvinneren sier det har vært en lærerik prosess å være med i kåringen. Han har med dette fått bekreftelse på at han er på rett spor. Relling fremhever både utdanning og erfaringer han har gjennom 13 år i Forsvaret som avgjørende for hans lederstil.

– I Forsvaret har jeg lært mye om egne reaksjonsmønster og hvordan man reagerer i grupper. Det er nyttig å ha med seg når du skal lede andre.

– Jeg tok befalsutdanningen og gikk deretter på Luftkrigsskolen. Etter det jobbet jeg operativt før jeg fortsatte to år til på Luftkrigsskolen. Det har gjort at jeg har hatt mange ulike nivåer av lederjobber, samtidig som jeg har vært så heldig og fått med meg den teoretiske ballasten, sier han til Personal og Ledelse.

Tydelig leder

Juryen uttalte om Relling at han er oppriktig opptatt av sine medarbeidere og god på å få med seg alle mot klare mål. Han jobber strukturert og klarer å se sammenhenger.

– Tore Relling var svært tydelig og klar i sin presentasjon under jobbsimuleringene. Han har god strategisk vurderingsevne og viste samtidig en lyttende væremåte, sier Trond Myhrvold, daglig leder i Assessit AS og ansvarlig for Årets unge ledere.

Sats på inklundering

Prisvinnerens beste råd til andre ledere er at det er viktig å akseptere ulikheter og anerkjenne dette. Det handler om involvering.

– Samtidig som du lytter til dine ansatte er det viktig å være tydelig. Du bør ta med flest mulig i en beslutningsprosess, men når beslutningen endelig er tatt så er det viktig at du som leder stiller deg bak beslutningen. Det handler om å være konsis, sier han.

Ti på topp listen i kåringen:

Stein Aarland, TNS Gallup Mona Helen Fornes, Møremegling Svend Haakon Kristiansen, Innovasjon Norge Tore Relling, Kuehne-Nagel (prisvinneren)Hege Lauvik, Austevoll Kraftlag Per Elling Sylte, Notar Patricia Medina, Aker Solutions Svein Jakob Liknes, Marathon Oil Anna Lubkowska, Orange Group Casper Jespersen, EDB ErgogroupKim Grove-Knutsen, Atea

Se flere bilder fra kåringen her.

Årets Artist og Kunstner

Stemningen var spent da de nominerte kandidatene og vinneren ble utropt. Før de selv ble hedret hadde de vært vitne til kåringen av Årets Artist, Stian Gulbrandsen og Årets kunster, Bodil Cecilie Paus.

"

Bodil C. Paus sier det er fantastisk at bedrifter også vier oppmerksomhet til kulturlivet. I bakgrunnen ser vi et av hennes kunstverk, Klasserommet.

Paus har bakgrunn fra Kunstakademiet hvor hun har studert i fem år. I dag lever hun av å male bilder, men sier livet som kunstner kan være veldig ustabilt. Derfor jobber hun i perioder med psykisk utviklinghemmede.

- Det er en helt ny verden for meg, og jeg må innrømme at det noen ganger er ganske befriende å ha noen som leder meg. Som kunstner bestemmer jeg jo alt selv, og det å ha noen andre som tar avgjørelsene kan være ganske deilig, sier hun.

Tredje lederkåring

Assessits kåring av ”Årets Unge Leder” fokuserer på godt lederskap hos førstelinjeledere og mellomledere i norske virksomheter. Årets prisutdeling er den tredje i rekken, og i år har selskapet samarbeidet med Adecco.

Kriterier

Kåringen er gjort ved å måle personlige egenskaper, innhente informasjon om hvordan de unge lederne takler dagens arbeidssituasjon, samt å observere yrkesrelevante kompetanser gjennom effektive jobbsimuleringer.

Områder lederskapet blir vurdert i kåringen av Årets unge leder.

Ledere som deltar må være 40 år eller yngre og ha en anbefaling i fra sin nærmeste leder. Vedkommende må ha vært i samme jobb i minst 12 måneder og ha minst fem medarbeidere under seg.

Informasjon om lederen er hentet inn fra leders leder, lederen selv og lederens medarbeidere. I tillegg skal de unge lederne også gjennom et assessmentsenter.

Kåringen av Årets unge leder finansieres ved at de påmeldte bedriftene betaler en avgift for å få vurdert sin leder.

Powered by Labrador CMS