Seniorer-og-produktivitet

Glemmer pensjon ved jobbskifte

Kun en av fire arbeidstakere vurderte pensjonsordningen sist gang de byttet jobb viser en ny undersøkelse.

Publisert

Ill.foto: Colourbox. 

Nær tre av ti menn sjekket pensjonsvilkårene sist de byttet jobb, mens under en av fem kvinner gjorde det samme. Det kommer frem i en undersøkelse fra KLP.

- Pensjonsordningen er en viktig del av lønnen selv om pensjonen først utbetales når du er pensjonist. Det er derfor urovekkende at så få synes å vurdere en viktig del av det man skal leve av når man blir eldre ved jobbskifte, sier Cathrine Hellandsvik, direktør for Næringspolitikk og analyse i KLP.

En forklaring på at så få vurderer pensjonsordningen ved jobbskifte, mener Hellandsvik kan være at folk ikke tar inn over seg hvor viktig pensjonsordningen er, eller synes pensjon er så vanskelig at man kvier seg for å spørre.- Den tjenestepensjonen arbeidsgiveren sikrer deg kan ha en verdi på mellom 2 prosent og opp mot 18-20 prosent av lønnen, så forskjellen mellom en god, og en mindre god, pensjonsordning kan være betydelig, sier Hellandsvik.

Undersøkelsen viser at det er flere eldre enn yngre arbeidstakere som vurderte pensjonsordning ved siste jobbskifte.

- Dette er jo ikke så overraskende. Det som kanskje er litt mer uventet er at selv godt voksne arbeidstakere ser ut til å være lite opptatt av pensjon når de skifter jobb. Jeg håper disse i alle fall sjekker om bedriften har en AFP-ordning og hvordan retten til AFP påvirkes ved jobbskiftet, sier hun.

Undersøkelsen viser også at halvparten av de spurte vil sjekke pensjonsvilkårene neste gang de bytter jobb.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS