Stress 2

Menn vil ha mer lønn - kvinner ny sjef

Mens menn bytter jobb for å øke lønna, søker kvinner ny jobb på grunn av flytting til nytt sted eller dårlige sjefer. Det kommer fram i en undersøkelse blant personer som har byttet jobb. 

Publisert

– Det er en klar tendens at menn skifter jobb fordi de ønsker mer lønn, mens kvinner i større grad skifter jobb når de flytter på seg eller på grunn av det de opplever som dårlige sjefer, hevder Stein André Haugerud, direktør i Proffice.

I undersøkelsen kommer det frem at en av fem menn motiveres først og fremst av ønske om høyere lønn, mens 16 prosent av de spurte kvinnene søker seg bort fra dårlige ledere.

Bytter når de flytter

En av fem kvinner søker dessuten nye jobber fordi de flytter til nye steder. Det er den hyppigste årsaken til at kvinner skifter jobb. Menn blir i større grad enn kvinner headhuntet til nye stillinger.

– Undersøkelsen bekrefter en del inntrykk vi har hatt, men det er viktig å understreke de store individuelle forskjellene som ligger til grunn for folks jobbskifter, sier Haugerud.

Manglende motivasjon og muligheter Både menn og kvinner søker nye jobber på grunn av manglende motivasjon og få fremtidige karrieremuligheter. At dette ligger til grunn for mange jobbytter overrasker ikke bemanningssjefen.

– Nei, de fleste er jo interessert i å utvikle seg som medarbeidere, og da står motivasjon og muligheter til videre faglige utfordringer sentralt. Kanskje vil man prøve en ny bransje, eller kanskje er det andre aktører innenfor samme sektor som frister mer. For mange er det riktig å prøve flere bransjer og bedrifter før man vet hvilken som er den rette, sier Haugerud.

Et annet interessant funn er at kvinner i større grad enn menn må si opp jobben fordi de flytter.

– At flere kvinner enn menn bytter jobb fordi de må flytte er overraskende. Kanskje er det fordi menn tradisjonelt har tjent mest, og familiene har blitt med på lasset hvis mennenes jobb flytter? Det kan være vanskelig å finne ny en jobb man trives med hvis familien flytter, men samtidig kan det være en god mulighet til å prøve noe nytt.

De fem hovedgrunnene til at menn skifter jobb er:

  1. Ønske om høyere lønn
  2. At de blir headhuntet
  3. Dårlig ledelse
  4. Mangel på karrieremuligheter og utfordringer
  5. Mangel på motivasjon

De fem hovedgrunnene til at kvinner bytter jobb er:

  1. Flytting til nytt sted
  2. Dårlig ledelse
  3. For kjedelige arbeidsoppgaver
  4. Dårlig lønn og mangel på motivasjon
  5. Mangel på karrieremuligheter

Respons analyse har åå oppdrag fra Proffice gjennomført en undersøkelse blant et representativt utvalg på nær 1100 personer om hva som var grunnen til at de byttet jobb forrige gang.

Powered by Labrador CMS