lønn.jpg

Hva koster lønningsposen?

Utbetaling av lønn kan koste alt fra 400 til 8000 kroner årlig per ansatt viser en ny undersøkelse blant 101 HR-ansvarlige.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Ifølge Salgsdirektør Dag Storli i Aditro Norge viser det store spriket i kostnader at bedriftene mangler oversikt over hvilke kostnader lønnsutbetalingen påfører bedriften.

Kun en av tre sier de har evaluert kostnadene forbundet med lønnsutbetaling. Blant offentlige virksomheter er tallet så lavt som 5 prosent. Mens 40 prosent av store virksomheter har evaluert lønnsutbetalingskostnadene, har bare en av fem små virksomheter hatt fokus på dette.

Tallene viser at få bedrifter outsourcet eller har vurdert outsourcing av lønningsfunksjonen. Det kan tyde på at mange bedrifter overser muligheten for å få kontroll med internkostnadene.

Så godt som alle respondentene – 99 prosent – har utviklingsplaner på plass for lønns- og HR-funksjonene. Mest vanlig er utviklingsplaner for Human Resources prosesser og trening, minst vanlig er reorganisering eller outsourcing av lønn.

Dag Storli i Aditro Norge.

– Mens Human Resource-arbeidet blir en stadig viktigere konkurransefaktor for bedriften, er lønnsutbetaling en standardtjeneste med stort effektiviseringspotensial, sier Storli.

Powered by Labrador CMS