på-jobb-med-ryggen-i-helspe.jpg

Rykende ferskt Personal og Ledelse på vei!

Hvordan skal du forholde deg til jobben når ryggen slår seg vrang? Hva betyr egentlig medarbeiderskap? Og hvorfor sier VM-sjefen at de hadde et luksusproblem? Dette og mye mer kan du lese om i Personal og Ledelse som nå er på vei i posten.   

Publisert
<embed object_id="43620" view="embed" size="full" align="" custom:caption="&nbsp;"/>

Åsne Havnelid og hennes team leverte tidenes vinteropplevelse i Oslo under Ski-VM. Mye ble gjort på dugnad. Over 3000 søkte som frivillig. 2200 passerte nåløyet. Les mer om hvordan hun opplevde jobben som VM-sjef.

På jobb med ryggen i helspenn

En kraftig muskelstrekk, hekseskudd eller kink i ryggen kommer ofte når det passer som dårligst, men det betyr ikke at du ikke kan gå på jobb.

– Overraskende nok kommer det flere personer i 30-40 årene, enn de som er eldre. Stress i arbeidslivet kan være en årsak til at smerter og problemer med ryggen hos yngre personer er tiltagende, sier Frode V. Sørholt.

Medarbeiderskap: Gi rom for initiativ

Hvis arbeidsplassen er preget av gnåling, mistrivsel og dårlige resultater er det på tide å spørre seg selv: Hvem har ansvaret? Én leder eller femti medarbeidere?

– Det fokuseres ofte alt for ensidig på lederens feil og mangler, mens problemet kan ligge på et helt annet nivå. Vi må se på alles bidrag til et forpliktende samspill, sier Johan Velten.

Fulgte drømmen i Piemonte

Gunvor og Joar sa opp sikre jobber og solgte det de hadde i Norge for å kjøpe vingård i Italia. Nå er de blitt vinbønder og turistverter på heltid.

– Noen spør oss om vi har brent alle broer. Nei, sier vi. Vi bygger broer, og lar våre venner og andre få muligheten til å oppleve det Italia vi har blitt kjent med, svarer Gunvor og Joar, som begge har barn hjemme Norge.

Når teknologien blir nærmeste sjef

I en jungel av nye mobiler, laptoper, programvare og hotte apper kan det være vanskelig å holde seg oppdatert til enhver tid. Vi har snakket med en teknofrik om hva som gjør deg effektiv på jobb.

– Jeg bruker en laptop på reise, en annen på jobb og en stasjonær hjemme. Gjennom Dropboks synkroniserer jeg filene, dermed har jeg tilgang uavhengig av hvor jeg befinner meg, sier Eirik Solheim i NRKbeta.

Dette og mye mer får du i Personal og Ledelse nummer 3/2011.

Powered by Labrador CMS