Jens_Stoltenberg1.jpg

Vil styrke Arbeidstilsynet med 10 milloner

– Flere avsløringer om brudd på arbeidsmiljøloven, spesielt innenfor helsesektoren og bemanningsbyråer, viser hvor nødvendig det er med et effektivt og synlig Arbeidstilsyn, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Publisert

Statsminister Jens Stoltenberg vil styrke Arbeistilsynet ytterligere i 2011.

Stoltenbergs 1. mai-budskap var at avsløringene denne våren av useriøse arbeidsforhold i flere bransjer og selskaper viser viktigheten av å fortsette arbeidet mot sosial dumping.

– Alle har rett på anstendige arbeidsvilkår, sier Stoltenberg i en pressemelding.

Arbeidstilsynet har blitt styrket flere ganger siden 2006, blant annet i forbindelse med gjennomføringen av regjeringens to handlingsplaner mot sosial dumping.

– Arbeidsgiverne har det selvsagte ansvaret for forsvarlig drift og at arbeidstakerne ikke utnyttes. Men det er tydelig at Arbeidstilsynet trengs for å sikre et seriøst arbeidsliv. Prioriteringen av innsatsen som nå gjøres mot bemanningsbransjen og helsesektoren er ressurskrevende. Derfor er det viktig at vi nå styrker Arbeidstilsynet ytterligere, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

De siste årene har Arbeidstilsynet også blitt styrket for særlig å følge opp virksomhetenes IA- og sykefraværsarbeid, og etaten har blant annet gjennomført særlige satsinger i bransjer med høyt sykefravær.

Forslaget om økning på 10 millioner kroner vil bli fremmet for Stortinget i revidert nasjonalbudsjett 2011.

Powered by Labrador CMS