Bankran

Ungdomskriminalitet øker risiko for selvmord

En ny studie ved Karolinska Institutt i Sverige viser at ungdommer som er involvert i kriminalitet fører til økt risiko for selvmord. Jo flere lovbrudd, desto høyere risiko.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Tallene er hentet fra en studie blant nesten en million ungdommer som ble født mellom 1972 og 1981. Blant aldersgruppen fra 15 til 19 år, som er dømt for lovbrudd flere ganger, viser tallene at de har tre ganger så høy risiko for å begå selvmord i ung alder.

Forskerne fulgte opp studien da ungdommene var mellom 25 og 34 år. Resultatene viser at den største største risikoen for selvmord er blant personer som har mere enn fem rettsforfølgelser, inkludert personer med alvorlige straffer som fengsel eller prøvetid.

Andelen selvmord var større blant gutter enn jenter, selv om også jenter ser ut til å følge samme mønster.

– Denne studien viser hvor viktig det er å fange opp ungdommer som til stadighet begår lovbrudd i ung alder, sier forsker Emma Björkenstam ved Karolinska Institutt i Sverige i en melding.

Den norske turtøyprodusenten Stormberg har i mange år hatt en høyst uvanlig rekrutteringspolitikk. I et intervju med Personal og Ledelse kan du lese om hva dette betyr for personer som rekrutteres fra miljøer som vanligvis faller utenfor den oppgåtte sti.

Les hele saken her: Raus etikk gir god butikk

Powered by Labrador CMS