erlend-lae-og-erik-kjeldsta.jpg
erlend-lae-og-erik-kjeldsta.jpg

Årets leder 2011 - Erik Kjeldstadli

Bydelsdirektøren i Alna bydel ble nominert av sin egen ledergruppe til prisen ”Kunsten å lede”. Kollegaene omtaler han som visjonær, strategisk, målrettet og ambisiøs på kommunesektorens vegne.

Publisert

Fylkesmann Erling Lae delte ut prisen til Erik Kjeldstadli under festmiddagen på HR Norge sin årlige konferanse Personalforum i Tønsberg onsdag kveld. (Foto:Karine H. Henriksen)

– HR Norges «Kunsten å lede» prisen deles ut til en leder som over tid har utvist særlig godt lederskap, sa Fylkesmann Erlig Lae under utdelingen.

Det å lede en bydel i Oslo er krevende fordi det rent faglig sett er utfordrende oppgaver som skal løses, og det er sårbare tjenester - til utsatte grupper i befolkningen og en politisk ledelse samtidig.

- Det er komplekst. I juryens begrunnelse står det blant annet:

« I forhold til viktige samfunnsmessige oppgaver sikter han høyere enn de fleste, hans fokus er god økonomistyring kombinert med at kreativitet, utvikling og omstilling. Bydelen har solid drift samtidig skal en finne rom for nye oppgaver, nye roller og ny metodikk»

– Jeg hadde gleden av å se det som juryen beskriver i min praksis som byrådsleder i Oslo. Bydelen Alna gikk fra å være en fusjon av de tre største problemområder i Oslo, til å bli suksessbydelen i Oslo. Dette vet jeg er sant, poengterte Erling Lae.

Erik Kjeldstadli følte seg beæret av å komme i det gode selskap av tidligere prisvinnere som Terje Venold, Bjørn Kjos og Hanne Refsholt.

– Det er både overraskende og overveldende. Jeg vil dele denne prisen med alle mine medarbeidere i bydel Alna som en annerkjennelse av den jobben vi sammen har gjort ved å lage en ny bydel. Vi har kommet godt i gang.

– For meg personlig er det størst at det er mine nærmeste medarbeidere som har nominert meg. Tusen takk for prisen, sa en beveget Kjeldstadli.

Les mer om arbeidet årets prisvinner har gjort seg bemerket for på HR Norge sine nettsider.