BIStudenter.jpg
BIStudenter.jpg

BI legger ned to studier

Handelshøyskolen BI har besluttet å legge ned Bachelorstudiene i Medieutvikling og Journalistikk og Økonomi og IT – ledelse fra høsten 2011.

Publisert

Studenter som har startet på studiene vil få tilbud om å fullføre etter planen. Illustrasjonsfoto: Karine H. Henriksen.

Begrunnelsen er at studiene gjennom lengre tid har hatt for få studenter til å dekke kostnadene forbundet med å gjennomføre dem.

Prognoser for høsten 2011 tyder på at dette fortsatt vil være tilfellet. BI er avhengig av lønnsomme bachelorstudier for å nå sine strategiske mål, og ser seg derfor nødt til å avvikle studiene.

- Det er synd å måtte avvikle studier som holder et godt faglig nivå. Men visjonen vår er å bli blant Europas ledende handelshøyskoler. Da trenger vi lønnsomme studier som gir oss økonomisk styrke til å videreutvikle oss faglig innenfor typiske handelshøyskolefag, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen i en pressemelding.

Colbjørnsen forstår at de berørte faglige ikke er fornøyde med at bachelorretningene legges ned.

- Dette er et omstillingsprosjekt. Selv om de to bachelorstudiene legges ned vil de berørte fagområdene fortsatt være viktige bidragsytere til BIs øvrige kurs- og studieportefølje, avslutter Colbjørnsen.

Powered by Labrador CMS