Danmark

Høyere pensjonsalder i Danmark

Regjeringen i Danmark har i dag presentert de første forslagene til en ny  velferdsreform der et av forlagene er å heve pensjonsalderen fra 65 til 67 år.

Publisert

Det spørs om danskene føler for å flagge for de nye forlagene den danske regjering har kommet med i dag. (Ill.foto: Colourbox)

Etterlønnen skal avvikles, pensjonsalderen skal heves tidligere enn først foreslått og det skal innføres en særlig seniorførtidspensjon, melder berlingske.dk.

Dette er tre av hovedelementene i den nye velferdsreformen som i dag ble presentert av statsminister Lars Løkke Rasmussen og den konservative leder, Lars Barfoed.

Regjeringen ønsker å avvikle etterlønn for personer under 45 år. Fra 2014 vil de gradvis avvikle ordningen med etterlønn for alle mellom 45 og 56 år. Alle over 57 år vil ikke bli berørt av etterlønnsreformen.

Den nye pensjonsalder heves fra 65 til 97 år fra 2019 i stedet fra 2024 som opprinngelig var foreslått.

For belastede arbeidstakere vil regjeringen innføre en såkalt seniorførtidspensjon. Den gjelder for personer som er fem år eller mindre fra pensjonsalder. De skal slippe å gå gjennom utallige arbeidsforøsksordninger.

Den nye reformen vil gi 18 milliarder kroner ekstra i den danske statskassen.

Les mer om saken her.

"
Powered by Labrador CMS