Undervisning

Markert nedgang i ledigheten

I november var det 1 000 færre helt arbeidsledige viser ferske tall fra NAV. Ledigheten er nå på 2,4 prosent.

Publisert

Ifølge ferske tall fra nav er ledigheten innen undervisning blant de laveste. Ill.foto: Colourbox.

- Nedgangen i arbeidsledigheten har forsterket seg den siste måneden, og vi ser nå en nedgang innen alle yrkesgrupper, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i en pressemelding.

Ved utgangen av november er det registrert 61 600 helt arbeidsløse. Nedgangen fra november i fjor er på 7 800 personer, eller 11 prosent.

Færre arbeidsløse i alle yrkesgrupper

Det siste året har arbeidsløsheten gått ned i alle yrkesgrupper. Etter en periode med økende ledighet for yrker i offentlig sektor, ser vi at utviklingen også har snudd for disse yrkesgruppene.

Nedgangen er størst innen bygg og anlegg, med 26 prosent færre ledige enn på samme tid i fjor. Også innen ingeniør- og ikt-fag har ledigheten blitt kraftig redusert, med 23 prosent færre ledige enn i november i fjor.

Høyest ledighet finner vi i yrkesgruppene for industriarbeid og reiseliv og transport, begge med 3,6 prosent, den laveste ledigheten finner vi innen undervisning, med 0,8 prosent, og blant ledere og innen ingeniør- og ikt-fag , begge med 1,0 prosent ledighet.

Mange langtidsledige

Ledigheten går ned blant alle som har vært arbeidssøker under to år, men øker blant de som har søkt arbeid i to år eller mer. Dette viser at mange som har søkt arbeid lenge har vanskeligheter med å komme tilbake til arbeid. Ved utgangen av november har hver tiende arbeidsledig søkt arbeid i to år eller mer.

Powered by Labrador CMS