Olaf-Thommessen-til-Steria.jpg
Olaf-Thommessen-til-Steria.jpg

Olaf Thommessen til Steria

Oslo: Den profilerte politikeren og næringslivsgründeren Olaf Thommessen skal bygge opp Sterias satsing på bærekraftig rådgivning i Skandinavia.

Publisert

Steria har ansatt Olaf Thommessen for å bygge opp en konsulentorganisasjon for bærekraftig rådgivning i Skandinavia. Foto: Johnny Syversen

– Jeg har kjent Steria en god stund, og er veldig imponert over det selskapet gjør og står for, sier Thommessen (45). Han har tidligere deltatt i rådgivende organ for samfunnsansvar ved Sterias hovedkvarter i Paris.

Steria har ansatt Thommessen for å bygge opp en konsulentorganisasjon for bærekraftig rådgivning (sustainability consulting) i selskapets skandinaviske rådgivningsdivisjoner, primært Norge og Sverige. I tillegg skal Thommessen sitte i Sterias globale styringsgruppe for bærekraftighet samt i ledergruppen til rådgivningsdivisjonen.

Lønnsom bærekraft

– Fra et samfunnsperspektiv er det helt avgjørende at næringslivet engasjerer seg i bærekraftig utvikling, og dette er et prioritert område i Steria. Målet er å bidra til at morgendagens tjenester og produkter både blir bærekraftige og ikke minst lønnsomme, sier han.

Thommessen er utdannet siviløkonom med MBA fra International Institute for Management Development i Lausanne samt statsvitenskap fra Science Po i Paris. Foruten sin politiske karriere i Venstre har han vært innom blant andre Storebrand, Orkla, Nera og Eksportrådet.

Han har også jobbet med etikk og samfunnsansvar fra sitt eget selskap, Etheco. Konsulentvirksomheten i Etheco blir nå overdratt til Steria, mens CSR Norge, et nettverk for samfunnsansvar, fortsatt vil drives gjennom Etheco.

(Pressenytt)

Powered by Labrador CMS