kristian-fæste.jpg
kristian-fæste.jpg

Kraftig vekst for Xtra personell

Bemanningsselskapet hadde en omsetningsvekst på 26 prosent i første halvår 2011 sammenlignet med første halvår 2010. Halvparten av veksten er organisk. Resultat økte i samme periode med 2 prosent.

Publisert

- Vi er meget godt fornøyd med topplinjeveksten vår. Veksten består av omlag halvparten organisk vekst i eksisterende virksomhet og halvparten i effekter av oppkjøp av det svenske IT-bemanningsselskapet PEAK-IT, sier Kristian Fæste i Xtra personell.

Selskapet omsatte i 1. halvår 2011 for 319 MNOK mot 253 MNOK i samme periode i fjor. Det er en ny toppnotering for omsetning 1. halvår i selskapets 16-årige historie.

- Utviklingen er i tråd med vår strategi om å bli et ledende skandinavisk selskap innen kompetansekrevende bemanning, sier administrerende direktør Kristian Fæste i en melding.

IT-markedet drar opp

Både i Norge og Sverige har dette fagområdet vokst betydelig.

- IT er vårt største enkeltområde, og her i Norge har vi alltid hatt en betydelig markedsandel innenfor dette fagområdet. Vi har også startet opp med outsourcing av servicedesker som egen tjeneste, og har allerede noen oppdrag innenfor dette områder, sier Fæste.

Nedgang innen helse

Helseområdet har i Norge hatt en liten omsetningsnedgang på 5 prosent. Til gjengjeld ble omsetningen innenfor dette området mer enn doblet i den svenske virksomheten.

- Det er ikke overraskende at veksten i helse stoppet opp i vår. I all hovedsak skyldes det den turbulensen som kom i dette markedet i samband med det som ble avdekket rundt brudd på arbeidstidsbestemmelser i vår. Dette påvirket hele markedet, sier Fæste.

Xtra pesonells driftsresultat i 1. halvår 2011 landet på 9,8 MNOK. Dette er en økning på 2 prosent.

- Årsaken til at resultatsveksten ikke er like stor som omsetningsveksten er tredelt. Økt prispress knyttet til en del større kontrakter, kostnader knyttet til integrasjon av den kjøpte virksomheten i Sverige og trappetrinnskostnader i forbindelse med tilpasning til høyere aktivitetsnivå. Alt i alt opplever vi at vi nå er godt posisjonert for ytterligere vekst både på topp- og bunnlinje i tiden fremover, avslutter Fæste.

Powered by Labrador CMS