ammerudlunden1.jpg

- Tragisk å bli mistenkeliggjort

Adecco Helse AS har mottatt oppsigelse fra Oslo Kommune hvor kommunen hever kontrakten for drift av Ammerudlunden sykehjem. De ansatte synes det fryktelig trist å bli mistenkeliggjort.

Publisert

Karina Michelsen var styrer ved Adecco Ammerudlunden helt til i fjor. I dag er hun leder ved

Midtåsenhjemmet som også drives av Adecco.

Adecco Helse AS har i dag mottatt oppsigelse fra Oslo Kommune hvor kommunen hever kontrakten for drift av Ammerudlunden sykehjem. Dette har skjedd etter at NRK avslørte brudd på arbeidsmiljøloven.

Helt tragisk

- Dette er helt tragisk for brukene, de pårørende og ikke minst de ansatte, sier Karina Michelsen som i dag er styrer for Midtåsenhjemmet.

Oppsigelsen er hjemlet i kontrakten Adecco Helse AS har med kommunen.

Triste ansatte

Nina Johansen har jobbet ved sykehjemmet i 3,5 år og sier arbeidsmiljøet ikke kunne vært bedre blant de 100 som jobber ved sykehjemmet.

– De ansatte føler seg mistenkeliggjort. Det er ikke slik at alle vi som jobber her jobber over 84 timer i uka. Tvert imot. De som jobber her gjør det frivillig, sier sekretær Nina Johansen.

Erkjenner lovbrudd

Adeccos egne interne granskningsgruppe har etter at saken kom til konsernets kjennskap, selv avdekket forhold som kvalifiserer til heving av kontrakten. Selskapet kommer derfor ikke til å bestride hevingen.

- Det stemmer at det er skjedd noen brudd på arbeidsmiljøloven, og det tas til etterretning. Men det betyr ikke at sykehjemmet systematisk bryter arbeidsmiljøloven slik saken har vært fremstilt i enkelte medier, presiserer Karina Michelsen.

Beste sykehjem i Oslo

Adecco Ammerudlunden ble kåret til beste sykehjem i brukerundersøkelsen til Oslo kommune i 2005 og 2006. I 2007 kom de på tredjeplass og i 2008 var de på førsteplass igjen.

I 2009 ble de blant de pårørende kåret til det beste sykehjemmet i Oslo kommune.

Les også: Adecco rydder opp

Vil sikre en god overgang

Adecco Helse vil gjøre sitt til å medvirke i prosessen med overføring av leveransen til Omsorg Oslo KF.

"

Anders Øwre-Johansen i Adecco.

- Vårt mål er å sikre best mulig kvalitet og at all relevant informasjon og praktisk bistand blir gitt fra selskapet slik at overdragelsen blir utført på en så god måte som praktisk mulig til det beste for ansatte, beboere og pårørende, skriver Anders Øwre-Johnsen i en pressemelding.

Adeccos interne granskningsgruppe har så langt ikke trukket tilsvarende konklusjoner for de 4 andre sykehjemmene selskapet driver.

Får du ikke Personal og Ledelse i posten? Ikke fortvil, bestill et abonnement her, eller last ned en PDF av siste nummer her.

"
Powered by Labrador CMS