Sikkerhetskonf nett.JPG

Utsi lønnet bankansatt for informasjon

Ransdømte Sven-Eirik Utsi betalte en bankansatt for informasjon i forbindelse med et bankran han planla. Det kom fram da under Sikkerhetskonferansen, skriver Aktuell Sikkerhet.

Publisert

Sven-Eirik Utsis mye omtalte deltakelse på Sikkerhetskonferansen skjedde i går. President Randmod Omarhaug mener sikkerhetsbransjen har noe å lære av Utsi som blant annet er ransdømt. (Foto: Even Rise)

– Jeg ga vedkommende en klekkelig sum penger, og fikk den informasjonen jeg trengte, sier Sven-Eirik Utsi til Aktuell Sikkerhet.

Fikk innsideinformasjon

Ranet ble imidlertid aldri gjennomført. Under den første dagen av Sikkerhetskonferasen, erkjente han også å ha fått innsideinformasjon fra en ansatt i en av bankene han er dømt for å ha ranet.

Utsi er trolig den mest kontroversielle bidragsyteren Norsk Sikkerhetsforening noen gang har hatt på sin årlige sikkerhetskonferanse.

Vanskelig oppvekst i Finnmark

Under et intervju på scenen, foran flere enn 100 deltakere fra norsk sikkerhetsbransje, ga finnmarkingen et innblikk i en vanskelig oppvekst. Han understreket at oppveksten ikke unnskylder hans kriminelle karriere, men mener den forklarer hvorfor han havnet på skråplanet.

Sven-Eirik Utsi er dømt for å ha tatt livet av en mann, for flere ran og ransforsøk. Han har sonet store deler av sitt voksne liv i fengsel, men ønsker nå å gjøre opp for seg ytterligere; blant annet med forebyggende arbeid for ungdom.

– Vi er glade for å ha Utsi med oss. Og sikkerhetsforeningen mener han kan bidra med verdifulle opplysninger til bransjen, sier president Randmod Omarhaug i Norsk Sikkerhetsforening.

Uheldig påvirkning under soning

Erfaringene Utsi delte med tilhørerne, ble etterfulgt av debatt med Rune Gerhardsen (Ap), Per Sandberg (Frp), Anders Werp (H) og Erling Børstad (leder av internasjonal forening for kriminalitetsforebygging).

De tok blant annet tak i Utsis kritikk av manglende tilbud om utdanning i fengslene, og uheldig påvirkning de innsatte seg i mellom med tanke på planlegging av nye kriminelle handlinger.

Les hele saken i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

Powered by Labrador CMS