kaffeslabras

Kaffepausen gjør svenskene mer effektiv

Noen kaffepauser i løpet av dagen gjør våre naboer i øst mer effektiv, dessuten skaper det en mer hyggelig stemning på arbeidsplassen skriver HMS Magasinet. 

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

På svenske arbeidsplasser der de daglig har to eller flere kaffepauser sammen, mener 65 prosent at medarbeiderne jobber effektivt, og 69 prosent mener stemningen på jobben er positiv.

På arbeidsplasser der de ikke har slike pauser, er tallene henholdsvis 56 og 54 prosent, ifølge undersøkelsen som er utført av Manpower Work Life. Drøyt 8000 personer deltok.

– Det er viktig å la praten gå. Innimellom er det en veldig god måte å komme på ting, plutselig dukker det opp en ny tanke, sier Viveka Adelswärd, tidligere professor i kommunikasjon.

Undersøkelsen er også gjennomført i Norge. Men mens tradisjonen for å ”fika” er stor i Sverige, er det mindre vanlig i norske bedrifter. Og de norske resultatene gir ikke like klar sammenheng mellom kaffepauser og effektivitet.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS