Hjemmearbeid med barn

Hjemmejobbere orker mer

De som jobber hjemmefra kan jobbe opp til 57 timer i uken uten at det går ut over fritiden. For de som jobber på kontoret går grensen ved 38 timer i uken.

Publisert

Ill.foto: Colourbox

Det viser en ny undersøkelse blant 25 000 ansatte i dataselskapet IBM.

I følge avisen Metro mener amerikanske Jeffrey Hill som har ledet studien, at resultatet er et argument for å la flere jobbe hjemme.

Jobber alt for mye

Marina Åman er klubbformann ved IBM i Sverige. Hun kjenner ikke til studien men mener at det å jobbe hjemme stiller høyere krav til hver ansatt å selv kunne regulere arbeidsmengden hjemme.

– Det jobbes mer enn man tror. Vi har ingen tall på hvor mye folk jobber fordi mange har gjort avtale om ikke betalt overtid. Men vi vet at mange jobber alt for mye. Har man mulighet å jobbe hjemmefra må man ta eget ansvar for at man ikke jobber så mye, sier hun til Kollega i Sverige.

Arbeidsgivers ansvar

Åman mener arbeidsgiveren ikke kommer utenom sitt arbeidsgiveransvar selv om personer jobber hjemme.

Mail som sendes klokken tolv på natten kan for eksempel tyde på at medarbeideren jobber på tider som passer vedkommende bedre. Men det kan også tyde på at den ansatte jobber for mye. Slike forhold bør sjefen være oppmerksom på.

– Jeg synes ikke at sjefen skal sende mail sent på kvelden eller alt for tidlig på morningen. Det skaper en viss forventning hos den som jobber hjemme og det er ikke noen god kultur, sier hun.

Marina Åmans råd er at de som jobber hjemme skriver timelister, uansett om du får betalt for overtid eller ikke.

– Ofte blir det mye mer enn man tror når man regner med alle de korte samtalene eller mailsjekkene man gjør i sin fritid.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

Dersom du ikke abonnerer på bladet kan du bestille det her.

"
Powered by Labrador CMS