Fiskeindustriarbeidere

Dårligere arbeidsmoral i Norge

I en undersøkelse utført for Arbeidsgiverforeningen Spekter oppgir nesten seks av ti spurte at vi har dårligere arbeidsmoral enn vår foreldregenerasjon og nesten fire av ti vil ha mer fritid enn høyere lønn.

Publisert

I følge undersøkelsen var arbeidsmoralen høytere i tidligere generasjoner. Ill.foto: Colourbox.

Analysebyrået Perduco har på oppdrag fra Arbeidsgiverforeningen Spekter gjennomført en undersøkelse blant over 1 900 arbeidstakere.

Spørsmålene i undersøkelsen relaterer seg til ulike arbeidslivpolitiske temaer:

"Hvis du tenker på din foreldregenerasjon, tror du den generasjonen hadde bedre, dårligere eller omtrent samme arbeidsmoral som din egen generasjon?"

Av 1090 personer som svarte mente 57,2 prosent at foreldregenerasjonen hadde bedre arbeidsmoral enn egen generasjon.

37, 2 prosent vil heller ha mer fritid enn høyrere lønn.

Holdninger i endring

– Disse svarene viser det faktum at det norske folks holdninger til arbeid er i endring. Det er viktig at vi våger å erkjenne disse endringene og at vi møter disse med nysgjerrighet og konstruktive løsninger, sier Anne-Kari Bratten, viseadministrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Spekter tema på årskonferansen var nettopp at folks holdninger til arbeid er i endring og at Norge står foran store arbeidslivsutfordringer i tiden fremover.

– Skal Norge fortsatt være et av verdens beste land å bo i med et konkurransedyktig næringsliv og gode velferdsordninger, er det avgjørende å se med nye øyne på betydningen av arbeid. Vi må evne og kombinere samfunnets økende behov for arbeidskraft og den enkeltes behov for et liv utenom jobb. Vi må våge å utfordre holdninger til arbeid og måten vi i dag organiserer arbeidskraftsressursene på. Vi må ha mot og vilje til å endre, sier Bratten.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS