colourbox_sms
colourbox_sms

Kan spare milliarder på SMS

Norske skoler vurderer å innføre varsling av fravær via SMS for å få ned fraværet og frafallet.

Publisert

(Ill.foto:Colourbox)

Høyt fravær og et stadig økende frafall i den norske skolen koster samfunnet milliarder av kroner årlig. En enkel SMS-tjeneste kan begrense tapene betraktelig.

Færre fullfører videregående

Blant elevene som begynte på videregående skole høsten 2002, fullførte 81 % innen 2007. Blant elever på yrkesfaglige studieretninger var det bare 56 % som fullførte videregående opplæring i løpet av 5 år.

En av hovedårsakene til det høye frafallet er fraværet mange elever har. Norske skoler ser nå til Danmark for å få ned fraværet.

SMS øker bevisstheten

En enkelt SMS fra skolen ved fravær, både til elev og foreldre, utgjør en stor forskjell viser erfaringer fra Danmark.

Et norsk selskap har utviklet Mobilskole - meldingsboka på mobilen. De har spesialisert seg på slik mobilkommunikasjon for skolene, og opplever økt interesse fra norske skoler.

- Skolene har endelig fått øynene opp for denne enkle teknologien. De sparer både tid og kostnader. Dette har de gode erfaringer med i Danmark, forteller gründer og daglig leder Håkon Kalbakk.

Frafall koster milliarder

En elev som ikke fullfører videregående opplæring, anslås å koste samfunnet 900 000 kroner, viser beregninger fra SØF3. Forutsatt en kullstørrelse på 55.000 elever og et frafall på 30 prosent, vil 18.000 elever i hvert kull ikke fullføre. Hvis 6000 flere elever fullfører, vil samfunnets kostnader reduseres med 5,5 milliarder kroner.

Redusert frafall synes å ha et stort potensial til å bidra til økt velferd, og dette er derfor en av prioriteringene hos Kunnskapsdepartementet i 2010.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS