Kroppsarbeider-1

600 flere ledige

Ved utgangen av februar er det registrert 83 400 helt arbeidsledige. Det er en økning på 16 000 personer, eller 24 prosent, sammenlignet med februar i fjor. Ledigheten er nå på 3,2 prosent.

Publisert

Justert for vanlige sesongsvinginger er det 600 flere arbeidsledige den siste måneden.

Tor Saglie i NAV.

– Veksten i arbeidsledigheten er nå klart lavere enn i fjor vinter. Særlig innen industriarbeid har veksten i arbeidsledigheten gått ned de siste månedene. Også innen bygge- og anleggsarbeid er trenden en utflating i veksten, sier Arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding.

Flest ledige innen bygg og anlegg

Ledigheten innen bygg og anlegg ligger på 7,2 prosent og innen industriarbeid på 5,1 prosent. Noe av den høye ledigheten i disse bransjene kan forklares med den strenge vinteren som har ført til lavere byggeaktivitet. Undervisningssektoren har lavest ledighet med 0,7 prosent.

Ledigheten øker jevnere i alle yrkesgrupper enn tidligere i denne lavkonjunkturen. Sammenlignet med februar i fjor har ledigheten økt mest innen ingeniør- og ikt- fag med 44 prosent, og innen akademiske yrke med 31 prosent. Veksten i tallet på arbeidsledige er lavest innen jordbruk, skogbruk og fiske med 14 prosent, og innen kontorarbeid og industriarbeid, med en økning på 18 prosent og 19 prosent.

Høyest ledighet i hovedstaden

Med en arbeidsledighet på 4,0 prosent er har Oslo den høyeste ledigheten i landet. Også i Østfold, Aust-Agder og Finnmark er ledigheten høy med 3,9 prosent. Lavest ledighet finner vi i Sogn og Fjordane med 2,5 prosent, deretter følgjer Akershus, Oppland og Møre og Romsdal alle med en ledighet på 2,7 prosent.

I Troms er det to prosent færre ledige enn på same tid i fjor. Veksten i arbeidsledigheten er svakest i de andre fylkene i Nord- Norge og i Telemark. Størst økning finner vi i Rogaland (67 %) og i Akershus (41 %).

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS