Kolleger cb958567 L

God behandling = effektivitet

En ny studie viser at vikarer som blir behandlet godt både av vikarbyrået og av virksomheten de er innleid til jobber mer effektivt.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Studien omfatter 2000 vikarer og viser at vikarer som har god støtte hos begge parter ikke bare er mer effektiv. De leverer høyere kvalitet på arbeidet og er dessuten villig til å ta i et tak ekstra om det trengs, skriver forskning.no.

Det er doktorgradsstudent Robert Buch som sammen med professor Bård Kuvaas og førsteamanuensis Anders Dysvik ved Handelshøyskolen BI som har gjennomført den omfattende studien.

For at en vikar skal prestere og levere maksimalt konkluderer motivasjonsforskerne med at vikaren må få støtte og motivasjon fra både arbeidsgiver og oppdragsgiver.

Forskerne mener også at virksomheter som leier inn vikarer i større grad bør vurdere vikarbyråets evne til å ta vare på sine ansatte, før de bestemmer seg for hvilket vikarbyrå de skal bruke.

Les hele saken her.

Les også: Slik får du vikaren til å blomstre

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS