Deprimert cbox1013724 1
Deprimert cbox1013724 1

Bruker mindre tid på papirarbeid

Mer enn åtte av ti næringslivsledere sier de bruker mindre tid på offentlige skjemaer på grunn av Altinn.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

83,6 prosent av nær 1500 spurte næringslivsledere kjente seg godt igjen i påstanden ”Vår bedrift bruker mindre tid på offentlig skjemaarbeid ved bruk av Altinn” i en undersøkelse gjennomført i juni og juli i år.

Dette er første gang mer enn 80 prosent av de spurte har ment dette.

Er på riktig vei

- Et av de viktigste målene til Altinn er å gjøre næringslivets kontakt med det offentlige mer effektiv. At så mange mener de sparer tid ved å bruke Altinn er et tegn på at vi er på riktig vei, sier Roar Olsen, avdelingsdirektør i Brønnøysundregistrene i en melding.

Telemarkingene mest fornøyd

Telemark er fylket med de mest fornøyde Altinn-brukerne. Telemarkingene rangerer Altinn høyt både på trygghet og stabilitet, og mener løsningen er enkel å bruke. De vil gjerne bruke Altinn mer. Alle de spurte mente at samtlige offentlige skjemaer burde kunne rapporteres inn via Altinn.

Det er klare lokale forskjeller også i kjennskap og bruk av Altinn. I Østfold, Buskerud og Finnmark kjenner over 90 prosent av næringslivslederne til portalen.

I motsatt ende finner vi Nord-Trøndelag, der én av tre ikke har hørt om Altinn. Også når det gjelder bruk av Altinn er nord-trønderne i bunnen. 75 prosent av de som kjente til Altinn har også brukt løsningen til å levere inn offentlige skjemaer. I Akershus var tilsvarende tall 95 prosent.

Enkel og trygg rapportering

Åtte av ti næringslivsledere mener det er enkelt å bruke Altinn, mens over 90 prosent av de spurte mente Altinn er trygt å bruke. Begge tall er forbedringer i forhold til tidligere undersøkelser.

- At brukerne våre skal føle seg sikre når de leverer skjemaer inn via Altinn er veldig viktig for oss. Vi er glade for at stadig flere mener Altinn er trygt og enkelt å bruke, sier Olsen.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"